Dec 27, 2017

YEAR END GIVEAWAY BY HUSNIEYHUSAIN

 http://kebaikankeindahan.blogspot.my/2017/12/year-end-giveaway-by-husnieyhusain.html

Salam, baru hari ini dapat buka blog, rindunya nak menulis, harini balik sekejap sahaja ke rumah, baru balik dari penang semalam. Hari ini jugak dah kena naik Cameron sebab ekspo tak habis lagi. Pergi Penang selama 4 hari pun sebab kenduri kahwen member, dah book awal2 tarikh tu. Yeah tengok-tengok reading list ada contest yang best. Jadi nak join Year end giveaway by Husnieyhusain.

Hadiah mestilah menarik, kalau nak tahu KLIK SINI .Year end giveway ini berlangsung dari 23 Disember sehingga 5 Januari 2018. Pemenang akan dipilih secara random oleh penganjur. Jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ni.

Dec 13, 2017

Karnival Cuti Sekolah di Cameron Square Cameron Highland


This photo of Cameron Square is courtesy of TripAdvisor

Salam semua,
Kebelakangan ini saya tak dapat nak menulis kerana sibuk bekerja di Ekspo selama sebulan. Kalini team kami meniaga di Ekspo Cameron square berdekatan dengan Taman Rama-rama dan Bee Farm  sempena cuti sekolah sehingga 31 Dicember 2017. 11 December sehingga 14 December ekspo tutup selama 4 hari. Selepas tarikh itu kami akan beroperasi seperti biasa. Nak cerita barangan yang di jual ialah pakaian wanita, kanak-kanak dan lelaki, barangan gadget, Baju sejuk, kasut dan lain-lain lagi. Harga serendah RM5 tau.

Jika bercuti ke Cameron Highland , jangan lupa singgah di Cameron Square. senang sahaja nak cari sebab betul-betul tepi jalan. Kami buka dari 9 pagi sehingga 12 malam. Kalau nak jumpa saya datanglah di booth Zara Kid Butique. Terdapat juga mini fun fair di Cameron square untuk anak-anak bermain dan juga ada penginapan di Nova Highland Resort yang super cantik. Jom bercuti ke Cameron Highland.


One Bedroom Suite Twin Living Room



One Bedroom Suite Twin Bedroom


Two Bedroom Suite Room 1

Photo credit : http://aranda-nova-cameron.com





Nov 15, 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017

Terima kasih Lazada menjemput saya untuk join blogger contest. Alhamdulilah dah 2 kali dapat cash voucher dari Lazada melalui contest yang dianjurkan. So apalagi blogger2 yang belum join, kena join sebab hadiah kalini sangat menarik. Kalau tak join rugi. Lazada Online Revolution Blogger Contest ini berlansung dari 1 November sehingga 14 December 2017. Untuk menyertai contest ini ada syarat-syaratnya. Anda perlulah menjawab semua soalan yang diberikan.

Berikut soalan nya adalah:-

a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience? 

Saya antara pelanggan setia online shopping Lazada. Saya signup lazada pada tahun 2016. Barangan pertama yang saya beli adalah peralatan outdoor untuk hiking iaitu Headlamp, mask dan hiking stick.


 b. Which types of products would you prefer buying online? 

Saya akan beli untuk keperluan sendiri, tidak kisah mengikut jenis product. Tapi saya lebih suka product Storage and Organisation. Mudah untuk saya mengatur dan mengemas tiadalah barang bersepah dan beselerak.


 c. What to you love about online shopping? 

Saya suka online shopping, ia memudahkan saya, sebab barang-barang yang saya beli di online shopping sukar untuk dapatkan di luar. Website yang friendly user dan harga mampu milik.

 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 

Barang saya semakin banyak terutama barang-barang makeup, jadi nak nampak kemas dan cantik saya planning untuk dapatkan storage box case yang berharga RM75. Barang kedua adalah bedside cabinet yang sangat simple, bolehlah letakkan buku, frame gambar dan barang-barang peribadi saya.Baru lah bilik nampak cantik. Bedside cabinet berharga RM74.90 sahaja.









Nov 13, 2017

Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com






Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

** support Mia ya.....

 


Read more: http://www.mialiana.com/2017/11/giveaway-ole-ole-brunei-by-mialianacom.html#ixzz4yIDqt2tH

Nov 9, 2017

10 Makanan Terbaik Agar Jantung Tetap Sihat (The best food for the Heart)

Makanan adalah kunci utama tahap kesihatan anda, jika tidak makan makanan yang sihat akan menyebabkan kesan di kemudian hari seperti sakit jantung, darah tinggi, diabetis dan sebagainya. Jadi mari sama-sama kita menjaga kesihatan agar tidak menghadapi sebarang penyakit berbahaya.


10 Makanan Terbaik Agar Jantung Tetap Sihat

1) Oatmeal



Mulakan pagi anda dengan semangkuk oatmeal yang kaya dengan Omega 3.

Nov 1, 2017

Segmen Thank You, 200 000 Visitors

 http://ciknurul23.blogspot.my/2017/10/segment-thank-you-200000-visitors.html?m=1

Klik banner untuk join

Jom join Segmen Thank you 200 000 Visitor dari Sii Nurul sempena meraikan pencapaian mencecah 200 000 pelawat sepanjang 2 tahun. Tahniah saya ucapkan. Segmen ini berlangsung dari 31 November sehingga 2 November 2017. Dua orang pemenang bertuah akan menerima RM20.

Oct 27, 2017

Petua Mengurangkan bengkak payu dara bagi Ibu Menyusu

Image result for IBU YANG MENYUSUKAN ANAK

Photo Credit : Google.com


Assalamualaikum, kembali petua kita pada hari ini. Petua ini daripada ibu saya untuk kongsi pada ibu-ibu cara untuk mengurangkan bengkak payu dara apabila anak menyusu. Caranya adalah menggunakan Kobis. Sebelum menggunakan kobis ibu hendaklah perahkan susu terlebih dahulu . Selepas itu, basuh bersih  kelopak kobis tersebut dan sarungkan kobis ke payu dara yang bengkak. Biarkan kobis sehingga layu. Jika dah layu gantikan kobis yang baru sehingga panas badan berkurang dan badan lebih selesa. Selamat Mencuba


Related image
Photo Credit : Google.com

Oct 23, 2017

SERTAILAH MYCABARAN SHAYLANISTA, HADIAH DAN PRODUK BERJUMLAH RM100K

http://my.fiveminutesofyourlife.net/p/eqgcy

Photo Credit : SAFI

Jom sertai, My cabaran Shaylanista dengan hanya post gambar dan video anda dan gunakan hashtag #MyCabaranShaylanista #expeRIAnce untuk berpeluang mencabar diri di Taman Tema Terhebat Dunia melalui Projek Theme Park Astro Ria.

Promosi My Cabaran Shaylanista akan berlangsung dari 16 September sehingga 30 November 2017.

Terbuka kepada semua rakyat Malaysia manakala Peraduan Peringkat B terbuka kepada semua wanita bertudung yang berumur 18 tahun ke atas.

Pemenang akan menerima:-

a. Peringkat A – Hadiah dengan Pembelian:

i. Hadiah #1: Produk SAFI setiap satu.
ii. Hadiah #2 x 1,000: Wang tunai RM50.00 setiap satu.
b. Peringkat B – Peraduan:
i. Hadiah Utama x 3: Peluang mencabar diri di Taman Tema Terhebat Dunia melalui Projek Theme Park Astro Ria bersama selebriti popular.
Untuk menyertai dan mengetahui lebih lanjut terma dan syarat peraduan boleh klik LINK INI



Sumber : SAFI FACEBOOK

Oct 15, 2017

Maaf Seminggu saya Tiada

Image result for Vacay

Salam, esok bermula perjalanan saya ke Negara Tembok Besar selama 4 hari setengah. Pertama kali akan menjejak ke Shenzhen dan Guangzhou. Kalini perjalanan saya hanya berdua, pertama kali tanpa tour guide dan driver.  Saya akan share perjalanan saya di Instagram. Boleh follow ig :  misscheare jika yang nak tahu lebih info bagaimana saya survive di sana, saya dah unprivate Instagram.

Doakan perjalanan pergi dan balik saya dan rakan selamat hendaknya. InsyaAllah saya akan share all the budget di blog nanti. See you soon semua.

Oct 14, 2017

MENGHANCURKAN BIJI CILI

Image result for biji cili

Cili Kering atau saya panggil Cabai Kering (loghat Perak) adalah bahan masakan yang sangat penting untuk masakan orang Malaysia. Orang Malaysia terutama orang melayu suka akan rasa pedas dalam masakan seharian. Kalau tak pedas rasa tak lengkaplah.

Ada cara mudah untuk menghancurkan biji cili, selalu kita kisar kadang-kadang bijinya tidak hancur. Cara paling mudah untuk mengancurkan biji cili ialah masukkan sesudu minyak masak semasa mengisar cili tersebut. Dengan petua ini akan dapati biji cili tidak akan kelihatan lagi. Moh cuba



Oct 12, 2017

Challenges of an IT AUDITOR

Image result for IT AUDITOR

IT Auditor faced many challenges when they performing their audit assignments and their daily jobs. Among the challenges they faced when auditing is:

Depend too much on the clients 

Sometimes clients do not know which information that they need to provide to the IT Auditor and that make IT Auditor had to push the clients to get the necessary document they need.

Management does not understand jargon

Information Technology has much jargon that only IT Auditor understands. That is why, management might not understand jargon when IT Auditor explaining their audit results.

Rules changes

Rules by which organizations, agencies, industries and entire business conform to are changes as time had changed. Suddenly new rules come out working on daily jobs and usually IT department is the only department that needs to bear the brunt of the storm of the new rules.

Managing Multiple Compliance Audits

IT Auditor sometimes needs to manage many compliance standards. Managing HIPAA compliant is already difficult enough but many IT departments are responsible for managing the demands from HIPAA, FISMA, SOX and collection of other audit standards all at once.

KOBIS MELEMBUTKAN MUKA

Image result for KOBIS

Betulkah kobis boleh melembutkan muka? 
Jawapannya adalah YA, jika muka ada kering dan kasar petuanya cubalah ambil beberapa kelopak kobis, tumbuk dan cuba dapatkan airnya. Campurkan dengan sedikit madu lebah.

Sapukan campuran itu pada kulit muka anda. Lakukan seminggu sekali , anda akan dapati muka akan kembali lembut dan cantik. Barulah berseri-seri nak keluar rumah kan. Ini cara tradisional orang dulu-dulu selalunya mujarab jadi apa kata kita cuba kan.

Pencarian Top Bloglist Haslina :Nov & Dec 2017

 http://puankuci.blogspot.my/2017/10/pencarian-top-bloglist-haslina-nov-dec.html?m=1
Klik banner

Jom join Pencarian Top Bloglist  November dan December 2017 anjuran Puan Kuci. Tarikh segmen berlangsung dari 11 Oktober sehingga 31 Oktober 2017.

Oct 9, 2017

TIPS MENYIMPAN GULA





Entry sebelum ini iaitu cara mengusir semut paling mudah LINK INI . Saya akan kongsi pertanyaan dari hasrulhassan.com berkenaan cara menyimpan gula dari dimasuki semut .

Gula jika tidak disimpan dengan baik pasti mudah dihurungi semut dan kemungkinan berair jika tidak disimpan pada tempat yang sesuai.

Oct 8, 2017

Cara mengusir semut paling mudah

Image result for semut di meja makan
Photo Credit : Google.com


Semut antara makhluk yang banyak di jumpai di rumah dan luar rumah. Mesti ramai yang geram dengan semut bila tengok berkerumun semut dekat meja makan, apalagi terus racun kan. Tetapi sebenarnya ada cara mudah untuk menghalau semut tanpa menggunakan racun atau membunuhnya. 

Kenapa kita tidak boleh membunuh semut dalam Islam


Oct 7, 2017

Segmen Bloglist Akhir Tahun 2017 HASRULHASSAN.COM


Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM

Harini saya join Segmen Bloglist Akhir tahun 2017 dari Hasrulhassan.com .

Blog saya di beri nama chea94.blogspot.com kerana nama samaran saya di sekolah adalah cheah dan lahir pada tahun 1994 maka tercetusnya chea94. Masa itu saya join blog ketika  Tingkatan 3 pada tahun 2009. Ketika itu masih budak-budak lagi, sekarang rasa nak tukar nama blog pulak sebab kenapalah bubuh nama blog cenggitu. Tapi teruskan jer lah kan.

Tujuan menjadi seorang blog ketika itu , paham-paham lah umur pun 15 tahun, waktu tu nak have fun jer dan ikut trend. Waktu tu tengok blog paling popular Hanis Zalikha, Fatin Liyana, Cik Epal dan ramai lagi. Jadi rasa nak jadi macam diorang jugak. Blog saya pernah menyepi selama 4 tahun semenjak masuk belajar dekat Uniten, sebab menyepi saya memang jenis akan fokus satu perkara jadi bila belajar minat tu dah kurang dan penat sebab banyak benda kena buat bila menjadi seorang pelajar.

Saya aktif balik menjadi seorang blogger setelah menjadi seorang penggangur , ya sebab dah tiada komitmen dan bebas. Boleh lah tumpu 100 peratus dan menghilang bosan saya di rumah. Selepas aktif , banyak yang saya pelajari dalam dunia blogger dan penulisan yang sebelum ini saya tidak tahu. Ini akan memberi saya lebih pasion untuk kekal dalam dunia blog. Cerita di blog saya lebih kepada lifestyle seperti travel, tips dan petua.

Harapan mestilah amat berharap dapat masuk dalam list Hasrulhassan.com dan support blogger Malaysia. Selain itu dapat mengenali blogger yang lain .


Oct 6, 2017

Pakaian Terkena Minyak




Related image

Photo Credit : Google.com

Pernahkan pakaian anda terkena minyak masak? Bab ini memang kalau kena ajer minyak masak dekat baju terutama baju warna putih atau terang mesti rasa geram sangat sebab cuai. Tapi biasalah kita orang perempuan kan kalau setakat minyak kena dekat baju apalah sangat . Macam-macam tragedi dah berlaku dekat dapur kan. Paling tak best dapat parut minyak panas!

Tapi kita nak cerita macam mana nak hilangkan pakaian terkena minyak dengan cara paling mudah ialah dengan menyapu sebarang bedak powder, digosok-gosok dan biarkan sebentar ya. Kemudian basuh lah pakaian yang kena minyak itu seperti biasa.

Insya Allah kalau dah kering, tompokan minyak akan hilang. Selamat mencuba!


Oct 5, 2017

Fame Cosmetic Lip Promotion!

Assalamualaikum semua,

Harini saya nak share satu produk kosmetik yang sedang hangat di Malaysia iaitu Fame Cosmetics. Produk paling laris dan popular daripada Fame adalah Matte Lip Cream. Ia bukan sahaja jual lipstick malah ada pelbagai jenis barang makeup dijual seperti Blusher, Mascara, BB cushion, Eyeliner dan etc.

Alhamdulilah semenjak saya menjadi agent di area Perak. Ramai yang beli dan repeat order. Semua memberi good feedback kepada saya. Jadi anda bila lagi nak cuba. Produk yang berkualiti dan harga mampu milik. Bukan itu sahaja ia mudah dicuci dan mesra solat. Pelbagai warna Lip di jual dengan harga RM29 sahaja

Kandungan Matte Lip Cream:-

Jojoba Oil : Menjadikan bibir lembut dan menghilangkan kulit mati di bibir
Olive oil : Merupakan pelembap yang berkhasiat untuk bibir
Sunflower Oil : Tinggi kandungan Vitamin E untuk mengekalkan kelembapan bibir.
Coconut Oil : Menjadikan sapuan lip cream mudah dan sekata
Collagen : Supaya  bibir tampil penuh dan mungil




Oct 2, 2017

Giveaway Suka Hati Lah by E'in

 http://thatsomine.blogspot.my/2017/10/giveaway-suka-hati-lah-by-ein.html
click banner

Jom semua rakan-rakan blog menyertai Giveaway suka hati lah by E'in. Hadiah berupa sebotol De'xandra perfume. Mana tahu anda yang bertuah. Syarat-syaratnya pun mudah. Tarikh tutup 23 Oktober 2017.

tag ;





Oct 1, 2017

Pemenang Segmen Blogwalking Bersama Atiah


Assalamualaikum semua.
Seramai 26 blogger yang menyertai segmen Blogwalking Bersama Atiah. Saya mengucapkan ribuan terima kasih yang menyertai Segmen ini. Saya telah blogwalking dan follow back yang join segmen ini. InsyaAllah akan datang saya akan buat Giveway dan pasti hadiah juga menarik nanti. Tunggu okay. Pemenang dipilih melalui https://www.random.org/ .

Senarai Peserta boleh click sini

3 Pemenangnya akan menerima Reload Topup sebanyak RM5:-

Sep 30, 2017

Menang Photo Contest dari Hotfm



Cerita  ini lebih kurang sebulan yang lepas tapi baru harini nak update entry.
Saya antara 5 Pemenang Photo Contest Semangat Merdeka sempena Merdeka pada bulan lepas. Terkejut nak cakap macam mana lagi dapat panggilan dari Hotfm mengatakan saya salah seorang pemenang dah memenangi hadiah cash RM200. Ini kali pertama saya masuk pertandingan anjuran Hotfm. Alhamdulilah dengan keadaan saya tengah menggangur sekarang ni, amat bermakna buat saya. Terima Kasih Hotfm . Doa-doakan saya dapat kerja dalam masa terdekat. Dah dekat 4 bulan tanam anggur ni.

Sep 29, 2017

Giveaway by Alia Farhan

 http://www.aliafarhan.com/2017/09/giveaway-by-alia-farhan.html

Jom join Giveaway by Alia Farhan. 

Syarat-syarat:

*paste kan entry ni dekat blog hampa 


* follow @aliafarhan

*follow @aliafarhansaid

* follow @scandi_scandu

* komen DONE dengan paste entry hampa na.

GA ni akan berakhir  30 September

DUA Pemenang akan diumumkan 1 October

Pemilihan pemenang menggunakan Random.org

Sep 28, 2017

Senarai Peserta Segmen Blogwalking Bersama Atiah


Terima Kasih kepada semua blogger yang support saya untuk menyertai "Segmen blogwalking bersama Atiah" dari 23 September sehingga  30 September. Sesiapa yang belum lagi menyertai anda boleh pergi ke LINK ini  . Tarikh tutup adalah pada 30 September pada pukul 11.59 pmKeputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Oktober 2017 di blog dan juga Instagram saya. Moh kita blogwalking dan visit Instagram peserta segmen. 

Sep 24, 2017

Jom ke Langkawi

Sebut saja Langkawi, saya pasti ramai yang pernah pergi kan?
Pulau Langkawi merupakan pulau bebas cukai, di mana anda boleh dapatkan coklat, minyak wangi dan juga kereta pada harga yang jauh lebih murah daripada harga pasaran.
Dengan adanya kemudahan pengangkutan seperti lapangan terbang dan feri memudahkan lagi perjalanan anda ke Pulau Langkawi. Walaupun anda sering ke sana, tapi tahukah anda sebenarnya terdapat banyak lagi tempat menarik yang boleh dikunjungi?


Image result for dataran lang langkawi

Photo Credit : Google.com

Jika datang ke Langkawi, tempat yang anda akan kunjungi adalah Dataran Lang. Di sini anda berpeluang melihat patung helang merah coklat gergasi sedang bersedia untuk terbang yang dibina sebagai lambang Pulau Langkawi. Angin laut yang menenangkan membuat Dataran Lang sesuai untuk berjalan santai dan bergambar. Terdapat juga beberapa buah kerusi untuk bersantai yang disediakan dikawasan berhampiran. Rasanya tidak lengkap percutian anda di Pulau Langkawi jika anda tidak bergambar di sini sebagai tanda kenangan yang anda telah pun sampai ke pulau ini.


Image result for laman padi langkawi

Photo Credit : Google.com
Selain itu ,  Laman Padi merupakan destinasi menarik di langkawi yang beraspek eco-pelancongan. Di sini anda boleh belajar bagaimana budaya dan tamadun melayu didalam bidang menanam padi dimulakan. Beroperasi semenjak tahun 1988, Laman Padi mempunyai keluasan 14.28 ekar dan kawasan pertanian yang seluas 8.6 ekar. Destinasi ini bertemakan perkampungan melayu dan mempunyai muzium dan juga sawah yang kecil jika anda hendak cuba tangan menanam padi sendiri dengan cara tradisional.Ia terletak di Pantai Cenang berdepan dengan Meritus Pelangi Hotel. Kalau anda daripada lapangan terbang ia mengambil masa 10 minit jika anda memandu.

Sep 23, 2017

Segmen Blogwalking bersama Atiah



Ini adalah first segmen daripada saya untuk mencari blogger yang aktif. Segmen Blogwalking by Atiah bermula 23 September 2017 sehingga 11.59 malam 30 September 2017.  3 Pemenang bertuah akan menerima Reload RM5 setiap seorang. Semua di jemput menyertai segmen ini.

Syarat-syaratnya:-

1. Follow blog Blog AtiahM , Add to Circle Google+ AtiahM   , Follow Instagram cheah_shop .
2. Buat Entri bertajuk Segmen Blogwalking bersama Atiah berserta Banner.
3. Tinggalkan URL anda berserta instagram id di kotak komen ini.
4. Tarikh akan tamat pada 11.59 malam 30 September 2017.

3 Pemenang akan dipilih melalui random.org. Keputusan akan diumumkan kelak. Share pada rakan-rakan yang lain ya.





Sep 22, 2017

Wonderful of Sabah Malaysia

Assalamualaikum
Ini adalah percutian saya yang ketiga sebenarnya, tahun lepas bulan November kalau tak silap. Lama kan nak update entry pergi Sabah. Okay untuk percutian ini adalah travel bersama keluarga. Sebenarnya agak susah nak bercuti bersama disebabkan sebelum ini saya study dan ayah pun bekerja. Masa ini pun saya ada training di ILSAS tapi nasib baik mereka bagi cuti sebab tempahan tiket semua dah dibuat 6 bulan awal dan ayah pulak baru sahaja bersara. Saya belanja view dekat Sabah dulu. Kalau cantik sila comment. Hahahaha. Okay gurau!




Sep 20, 2017

Makanan Terbaik Untuk Mata

Photo Credit : Google.com

Mata (eyes) sangat penting pada manusia. Tanpa mata maka susah lah untuk kita melakukan pekerjaan seharian. Kita boleh mencegah atau merawat penyakit  seperti Cataracts, Conjunctivitis, Glaucoma, Macular degeneration of the retina, night blindness, visual acuity dengan makan makanan yang baik untuk kesihatan mata anda.

Antaranya adalah:-


Lobak (Carrot) 



Photo Credit : Google.com
  • Lobak adalalah sangat berguna untuk masalah retina dan mata secara umum. Selain itu masalah kulit, gastrik dan menghalang dari penyakit kanser.
  • Lobak atau carrot bersama Alfafa Green adalah kandungan makanan yang sangat kaya dengan Vitamin A.
  • Compositon of carrot : Carotenoids : beta-carotene. Fungsi untuk retina ,terutama night vision atau low light situation. Ia membantu kulit dan mucosa dalam keadaan yang baik. Serat Sayuran (Vegetable Fiber) ,dan Minyak pati (Essential Oil).

Sep 18, 2017

Free Online Drama Korea, Japan, China, Hong kong, Thailand


 http://ondramanice.com/



Hi,
Mesti ramai yang peminat drama dan filem dari negara Korea, Japan China, Taiwan, Hong kong ,Thailand dan Filipina  jadi saya nak share website drama kegemaran saya , pelbagai  latest dan popular drama ada di http://ondramanice.com/ . Bukan sahaja drama tetapi rancangan tv seperti Running Man, infinite challenge pun ada. Selain itu Movie juga turut ada. Kalau ada mahu cari drama dan movie kegemaran anda cuma taip di bahagian box search atau click drama list. Download pun boleh just click di bawah video yang tertera perkataan download. Selamat Menonton


Sep 12, 2017

Filem Kingsman The Golden Circle, menangi Tiket !



Siapa peminat Filem Kingsman, sekuel terbaru Kingsman The Golden Circle akan di tayangkan pada 21 September 2017 di seluruh Malaysia.

Sinopsis Filem

Berkisah tentang penggembaraan Eggsy yang menghadapi misi terbaru iaitu ketika markas mereka hancur dan dunia dijadikan tebusan, perjalanan Kingsman membawa mereka ke penemuan organisasi di US untuk menjalin kerjasama. Kedua-dua organisasi rahsia elit ini mesti bersatu untuk mengalahkan musuh.

Berjayakah Eggsy dan organisasi Statesman untuk misi terbaru ini? Jom pergi panggung berhampiran anda pada 21 September nanti.





Peraduan dari Hangat.com akan memenangi 10 tiket filem tayangan istimewa pra tonton pada 19 September 2017 di GSC Midvalley pada jam 8.45 malam. Peraduan ini akan berlangsung sehingga 16 September 2017. Jom join peraduan dari hangat.com mana tahu anda antara yang bertuah.


Sep 11, 2017

First Giveaway By Blog Buku Pinky!

 http://bukupinky.blogspot.my/2017/09/first-giveaway-by-blog-buku-pinky_5.html

Klik Banner

Assalamualaikum
Jom join first giveaway by bukupinky.blogspot.com. Giveaway ini berlangsung dari 5 September sehingga 5 Oktober 2017. Lama kan, Syarat-syarat mudah sahaja. Hadiah pun best!Apalagi tunggu..

.Beralamat di Malaysia.
2.Follow Blog saya Buku Pinky
3.Follow Google+
4.Buat entry ringkas dan letak banner giveaway ni serta backlink pada gambar.
5.Copy & paste URL entry korang ke dalam ruang komen.

Hadiah pertama : RM30
Hadiah kedua: RM20
Hadiah ketiga:RM10
Hadiah keempat: Reload RM5
Hadiah Saguhati (5 Orang) : Bookmark magnet comel

Entry paling kreatif: RM20

Sponsor Giveaway:







Sep 9, 2017

Tips memilih skincare untuk Kulit Kering



Credit : Google

Assalamualaikum semua
Entry kali ini saya akan share Tips Skincare bagi yang menghadapi masalah kulit kering (dry skin). Pasti ramai yang menghadapi masalah kulit kering seperti mengelupas dan bersisik di sebabkan cuaca, alergi, atopik dermatitis (Ekzema) , sabun, efek ubat-ubatan. Saya antara menghadapi masalah kulit kering kerana mengalami penyakit ekzema, jika tidak di atasi kulit saya akan mengelupas dan bersisik.

Jadi saya nak kongsi Tips untuk memilih skincare product bagi kulit sentiasa cantik dan sihat.

1. Facial Cleanser 

Bagi yang menghadapi masalah kulit kering di wajah pencuci muka adalah sangat penting. Anda perlu memilih pembersih wajah yang lembut, tidak mengandungi alcohol dan pewangi. Kurangkan pengunaan Scrub atau foaming ini dapat menambahkan pengeringan di muka anda.

2. Moisturising Cream 

Pelembap perlu di gunakan setiap hari selepas mandi terutama yang menghadapi kulit kering. Selain melembapkan wajah anda ia juga dapat menjaga wajah dari paparan sinar UV. Jika berada di luar pilih pelembap yang memiliki SPF untuk melindungi dari sinaran matahari. Manfaat pelembap juga dapat menyegarkan, menghalus dan mencerahkan kulit wajah anda. Bagi kulit kering pilih pelembap wajah yang mengandungi bahan dasar air atau minyak. Hindari kandungan alcohol, pewangi dan perwarna sintetis.


Aug 26, 2017

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest



 http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Click Banner

Assalam, Lazada tidak pernah menghampakan para blogger di Malaysia. Kali ini Lazada akan membuat contest sempena Merdeka yang ke 60 tahun. Blogger contest akan berlangsung dari 21 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. Hadiah untuk para pemenang sangat lah best jadi rugi kalau tak join.
Sempena Merdeka juga Lazada akan membuat special diskaun up to 80% jadi boleh click disini :(http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/)

Untuk join contest ini ada syarat-syaratnya. Blogger hendaklah menjawab soalan yang diberikan.

a. What do you love about being Malaysian? 

Alhamdulilah Malaysia telah merdeka selama 60 tahun pada tahun ini. Semestinya sebagai rakyat Malaysia saya sangat bersyukur dilahirkan di negara ini kerana bebas dari peperangan, dapat hidup dengan aman dan damai berbanding dengan negara yang masih berperang, mengalami kebuluran, kesakitan dan kerugian yang ditanggung. Selain itu, yang menyatukan kita sebagai rakyat Malaysia adalah sukan. Tanpa berlainan agama dan bangsa kita meraikan kemenangan bersama dalam apa jua bentuk sukan ini dapat kita lihat di Sukan Sea 2017, kita sebagai tuan rumah untuk kali ini menjadi satu platform untuk kita sama-sama memeriahkan sukan yang terbesar di Asia Tenggara ini. Selamat Hari Merdeka yang ke-60 Tahun Malaysia.


Aug 17, 2017

Giveaway by LZ

 http://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/08/jom-sertai-giveaway-by-lz.html

click banner

Harini saya nak join giveaway dari ladyinredplanner. Giveaway berlangsung dari 14 Ogos sehingga 31 Ogos 2017. Pendapat saya tentang blog LZ adalah kemas dan teratur. Mudah untuk di baca itu yang penting. Hadiah untuk giveaway LZ sangat best, rugi kalau tak join.

Latest MV dari Taeyang dan World Tour Schedule 2017




Credit : google

Siapa peminat Big Bang?
Saya antara peminat tegar Big Bang dari zaman sekolah sehingga lah sekarang.
Saya sangat excited dengan lagu terbaru dari salah seorang anggota Big Bang, Taeyang. Dua MV dari album White Night ialah Wake Me Up dan Darling.

Baru sehari MV di upload di youtube dah dekat 1m view. Pasti angka itu akan lebih bertambah dari sehari ke sehari. Penangan Big Bang bukan sahaja popular di korea tetapi Asia sehingga lah ke Europe. Hebat Big Bang. Taeyang juga membuat come back dengan konsert solo nya. Tour ini juga mungkin akan diadakan di Kuala Lumpur pada 15 Oktober 2017 nanti.  Boleh click link ini untuk lihat world tour schedule : World Tour Schedule 2017



Semoga Big Bang terus maju menghasilkan karya-karya yang berkualiti. Love Big Bang. Jom kita dengar Wake me up dan Darling dari Taeyang.



Credit MV Youtube


Lirik Wake Me Up

Naega nae yeojaramyeon
Jeongmal geureol su issdamyeon
I eumagi kkeutnagi jeonkkajiman nae soneul jabajullae
Hoksi da kkumiramyeon no
Jeoldae kkaego sipji anha
Geu sesangeun jiruhago muryohae gyesok nal wirohaejwo

Is it love?
I sigani yeongwonhagil barandamyeon
Ne modeun geosi areumdawo boindamyeon

Is it love?

If there ain't nobody but you in my head

Don’t wake me up, up, up
Don’t wake me up, up, up
Don’t wake me up, up, up

Oh no achimi ojil anhgil nan gidohae

Jeomjeom deo duryeowojyeo i modeun geos deuri god sarajil geot gata
Jamsirado naege nuneul ttego kkamppakhamyeon kkaebeoril geotman gata
And I don't know what it is
Ireon neukkimeun cheoeumin geol
Neowa na danduri
I sesang sogeseo
Gyesok chumeul chugo sipeo

Is it love?
I sigani yeongwonhagil barandamyeon
Nae modeun geosi areumdawo boindamyeon



Credit MV Youtube

Lirik Darling

Kkeutkkaji neon motdwaesseo
Deungdollin majimak hanmadido
Mojilgo dokhage good bye

Hwaga naseo nan tto iseongeul ilheo
Geurae ttaeryeo chyeo oneullo kkeutirago yeah
I don’t know hal mankeum haesseo nan
Neo ttaemune nae modeun ge muneojijiman

Darling you
Nae dulyeoum sok huimangeun neo
Darling you
Ginagin yeojeongui kkeute

Yeongwonhan geon eopsdago on sesangi malhaedo
Darling darling you
Naegen neoppuniya

Eonjekkaji neon tughamyeon ulgeoni
Geuman jebal jebal
Charari neol ulliji anhneun geureon saram manna

Hamburo magmalhaneun naega silheojyeo
Nal ireohge mandeuneun naega deo miwojyeo yeah
Eonjekkaji urin apaya hani

Hansungane ne modeun ge buseojijiman

Darling you
Nae dulyeoum sok huimangeun neo
Darling you
Ginagin yeojeongui kkeute
Yeongwonhan geon eopsdago on sesangi malhaedo
Darling darling you
Naegen neoppuniya

Neolaneun doghan sule chwihae
Oneuldo nan biteuldaejiman
Neolaneun milo sogeul hemaejiman
Darling you

Neoraneun byeoge na budijhyeo
Ireohge tto jujeoanjjiman
Neoramyeon nan haengbokhae

Darling you
Nae dulyeoum sok huimangeun neo
Darling you
Ginagin yeojeongui kkeute
Yeongwonhan geon eopsdago on sesangi malhaedo
Darling darling you
Naegen neoppuniya

Aug 14, 2017

Planner Giveaway by Eeca Shyaa

http://www.eecashyaa.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
click banner

Saya join giveaway by eeca shyaa berlangsung dari 5 Ogos 2017 sehingga 31 Ogos 2017. Semoga berjaya semua.