Dec 31, 2011

Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away :TQ Followers!

terima kasih kepada pemilik blog hanya dari mata menjemput saya untuk GA
walaupun tarikh akhir

hadiah2 GA tersebut:

2 X Leopard-Printed Cosmetic Bag 
inspired by ELLE  



- 5 Blog X Blog Review @ Blog HDM




- 1 X Eksklusif Custom Made Satin Shawl
 design by KZ Nabihah Boutique
(follow &like FB sponsor)




- 2 Set Hair & Body Care La Source Series
by Crabtree & Evelyn
(follow & like FB sponsor)

cepat2 harini,hari terakhir jom join-CLICK SINI

tag:
my followers

Dec 16, 2011

BUNKFACE DI INDONESIA












Bunkface Kecoh Di Konsert Makassar Fest, Indonesia
  
Bukan satu, bukan dua tetapi semua lagu yang dinyanyikan oleh grup Bunkface di Makassar, Sulawesi dinyanyikan bersama-sama penonton. Grup yang dianggotai Sam (vokalis), Youk (bass) dan Paan (gitar) itu berjaya menawan hati dan telinga penduduk Makassar sewaktu acara Makassar Fest diadakan pada 28 Mei lalu.

Konsert yang dihadiri oleh 5,000 penonton yang datang dari Jakarta dan Surabaya itu merupakan sebuah festival muzik rock terbesar di Indonesia. Ia merupakan sebuah acara tahunan yang diuruskan oleh sebuah kumpulan yang menamakan grup mereka Athirah. Bunkface dijemput oleh pihak penganjur setelah kaji selidik dijalankan di kalangan remaja berusia 16 hingga 25 tahun memilih Bunkface.

“Kami tidak menyangka akan diterima sebegitu rupa dan sangat teruja dengan sambutan yang diberikan oleh penonton Makassar. Kami diberi penghargaan untuk bermain di segmen terakhir yang di luar pengetahuan kami. Paling mengejutkan, semua penonton menyanyikan kesemua lagu yang kami mainkan di sana. Malah lagu-lagu lama kami juga dinyanyikan bersama-sama,” ujar Paan mewakili Bunkface.


Sebanyak lapan buah hits dalam album Phobia Phoney iaitu Situasi, Revolusi, Ekstravaganza, Dunia, Prom Queen, Bunk Anthem, Escape Dance dan Soldier diperdengarkan.

Penerimaan yang baik ini mempamerkan bahawa peminat-peminat muzik di Indonesia dapat menerima buah tangan dari Malaysia.

“Kami juga sedang merakamkan album baru dan dua buah lagu direkodkan di Jakarta. Kami turut merangka untuk keluar dengan klip video terbaru buat tatapan para peminat kami,” ujar Sam.


tahniah bunkface semakin dikenali di negara seberang..love u

Dec 14, 2011

Contest Awesome by Blog Fyda Deon xD

Fyda Deon

jom ramai2 join this contest
hadiah die menarik taw

 mahu pertaruhkankan dua gambar.bolehkan





A friend should be one in whose understanding and virtue we can equally confide, and whose opinion we can value at once for its justness and its sincerity.


gambar first semasa berkelah dengan kawan sekelas di batu7 setelah habis SPM

gambar kedua,setelah habis last paper.last kitaowang pakai baju sekolah

tag:



How to mp3 cut

assalamualaikum..harini kita nak ajar macam mana nak pendek kan song
contohnya-

korang suka sangat lagu tu,tapi nak ambik yang masa korus jer,tak nak yang mula2 tu..so korang boleh cut kan song tu dan dapat la yang korus yang korang mahukan untuk RINGTONE HANDPHONE  korang

yelah mestilah nak tang korus,sedap kan..ni masa mula2 tak best la ringtone hp korang bila orang call kan
oke.jom kita mulakan

FIRST:click sini-ni link mp3 cut tu
second:lepas korang click,korang akan jumpa

lepas tu korang upload apa2 lagu kat upload mp3 tu

lepas korang upload
die akan jadi cam nie

lepas tu korang click cam anak panah kanan dan kiri,dan pilih part mana korang nak cut
dan jangan lupa playkan..yang warna merah tu..untuk tahu part korang rasa suka

lastly,click cut and download
senang jer kan!
selamat mencuba


Dec 13, 2011

first time masak NASI AYAM

ni lah hasilnya

saya buat sendiri,oke..
walaupun tak sesedap macam korang masak.ni first time menjadi lah jugak nasi ayam aku ni
pertolongan ma punye resipi..senang sangat resipi nyer..

ada nasi, ayam,sup,dan sambal sudah cukup,tak payah nak susah letak macam2 kan..
ada orang nak resipi ni ke..emmm
klu nak contact me k.hee

jom makan!

Jom join bloglist : saya blogger GADIS MELAYU


penganjur:click sini

jom join ramai2..menambah kan kenalan anda!

tarikh tutup:31/12/11

tag:semua pembaca blog che'a

Dec 10, 2011

cityville



kalau sehari tak main cityville kat fb ni rasa tak sempurna deh
macam wajib kena main..serious,cityville sangat best.
permainan yang paling aku minati..

dulu minat sangat main farmville,entah sejak tu daa tak main farmville beralih arah pada cityville
sape yang main games ni??
best kan..sekali korang main, tak berhenti loh.mesti nak main lepas tu
sape2 yang lom main lagi,try arr..tak bosan pon main ni

Dec 8, 2011

jamuan kelas selepas habis SPM 2011


Tarikh:7 december 2011
Tempat:BATU 7,TAPAH PERAK
Masa:9 a.m-2p.m

baru nak sampai


mandi2














ujan2..jom balik

ni lah gambar ketika aktiviti dijalankan..ceh gitu
ni last kitaowang berkumpul,tak taw bila lagi nak berkumpul cam ni lagi
alhamdulilah ramai jugak yang hadir..
kalian kawan yang paling best.5 yakin 2011
selamat bercuti untuk korang semua!

Dec 7, 2011

SEGMEN:JOM TAMBAH FOLLOWERS



JOM SEMUA PARA BLOGGER JOIN Lulu pages untuk menambahkan pengikut anda.semestinyer nak join sebab nak tambahkan followers.selain itu dapat berkenalan dengan para blogger kan...

sape nak join:click sini

tarikh tutup:11/12/2011

Dec 6, 2011

oke tak header baru?

ASSaLAMUALAIKUM semua..
kita daa abis SPM daa..lupa nak celebrate kat blog..5 disember tu..kelmarin la erk
gambar2 merdeka tiada la..ada tangkp gambar tapi camera kawan.nanti kalau die upload kat fb,kita upload kat blog pulak.

OKE,cam ne ngan header baru letak ni.oke tak???

my beloved korean artist
nickhun and yoona

p/s-tak sabar esok..







Nov 29, 2011

baru nak bercerita neh

hi alll........ada jugak sesorang yang menanya,asal tak update blog..?
selalu yang bertanya orang yang sama jer,naik muak i..hee
oke,disebabkan dia menanya masa before exam kimia
oke i jawab,daaa update daa

walaupon  i tiada membaca setia,dapat pembaca macam u pon membuat i terharu sangat2
wah,geli mak menyebutnyer!ok shut up

cuma tinggal satu jer suject lagi untuk merdeka!!!
iaitu AKAUN...ARI ISNIN LA.bukan esok.esok BIO la.
tahniah buat pelajar BIO korang habis esok..sonok arr
cepat ke lambat ke i tetap merdeka.okey

memang daa lama tak bercerita neh
mana idaknya, dah lama tak menaip cite panjang2 ni kat blog.berhabuk sbb takde cerita
yang menarik dan sensasi.you know i bukan la penulis terhebat.
kalau update pon mesti contest kan!
penuh la blog aku pasal contest.mesti ada duk mengata,orag tu update pasal contest jer
konon menang la tu.
so what?
i memang teringin nak menang pon,tu rezeki masing2..
oke,insyaallah kalau diberi rezeki yang lebih,i akan buat contest,tak taw nak buat contest
apa.kalau korang bagi cadangan oke jugak.hadiah?mestilah lumayan gitu!

lepas spm nak buat apa?macam2 nak wat ni
daa ada list daa ni
contoh2nya:-ambik lesen keta,bekerja(nak cari duit sendiri),belajar memasak,belajar buat kek,melancong dengan kawan2

banyak lagi sebenarnya,moga hajat2 ini kesampain sebelum ambik result

oke la,i nak baca blog orang lain yang lagi best
lastly TERIMA KASIH BANYAK2 YANG SUDI MELAWAT BLOG CHE'A.kasamida

p/s:SORI TERGEDIK SIKIT,sebenarnya tak biasa guna i i ni,saje ubah mood


Nov 28, 2011

Nov 13, 2011

doakn untuk saya exam esok.#spm

moga diberi ketenangan bila menjawab exam bahasa melayu esok.
insyaallah abis pada 5.12.2011 last paper akaun
photo from google

Nov 8, 2011

,"jom request doodle".


di tag oleh-munchielovea
terima kasih tag saya

kita sebenarnya tak taw nak doodle cam mana
bagi kita cute and comel daa oke daa

kalau boleh nak doodle:
nak pakai tudung shawl(moden sikit kan).hee
mata die tu pakai contact lens warna brown or green ke
baju dan seluar tak kisah.mengikut creativiti cik tempe la.
kasut die tumit tinggi.boleh?
tangan memegang camera dslr nikon gitu
(teringin nak dpt camera tu,dpt tgk doodle pegang pon jadi)

moga terpilih,dan cik tempe dapat memenuhi ciri2 yg dipilih.t.q

mau tag:
yang membaca entry ni






Nov 2, 2011

CONTEST SAYA BERSAMA SHAWL by ALYN N SYIDOT


walaupon SPM tinggal beberapa hari,ada aku kesah.hee,tetap nak masuk contest..alaa,benda ni senang jer nak wat entry.dan letak gambar..kalah,menang ada aku kesah.kalau menang itu rezeki,kalau kalah adat bertanding kan.!

dianjurkan;click sini and click sini

gambar yang dicalonkan



tag:
semua pengikut saya !

Oct 30, 2011

"Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!"

selepas saya join kempen tingkatkan followers,cik bunny tag kita untuk join blogwalking
wah gitu,menambahkan followers lagi,bulan ni menambahkan followers jer la
padahal exam SPM nak dekat ni..sebuk nak pengikut banyak pulak.sekali sekala kan.hee
lagi pon senang jer syarat2 nyer,xde memeningkan kepala otakku,sape yang nak join,jom ramai2 join k

sape nak join-click sini

tarikh tutup:20 NOVEMBER 2011

Oct 29, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

dianjurkan oleh:click sini


salam to all pembaca.oke harini nak join kempen tingkatkan followers.macam best jer bunyi jer,tp memang tengok best pon
harini hari terakhir kempen ni,nasib baik la sempat nak masuk, sape yang lambat2 tu,cepat2 masuk,hari terakhir tu..rugi tak masuk kan


saya masuk ni bukan semata2 mahu menunjukkan followers banyak ,saya masuk kempen ni untuk menambah kan kenalan dan merapatkan blogger2 di malaysia..baru lah 1 MALAYSIA katenyer.

Oct 24, 2011

CONTEST BLOG PALING CUTE by FN


dianjurkan oleh:click sini
mau join ini contest!
walaupun taw blog tak berapa cute dari blog orang lain

mau tag:
di shoutbox saya g taw
hanya terpilih.hee

Oct 16, 2011

bertuahnya

salam semua..baru nak update
walaupon dah lama tak update,kita sentiasa membaca setiap entry kwn2 di blog ni..
sekarang dah malas nak menaip2 ni..apa2pon,kita nak cite pasal tajuk diatas.apa yang bertuahnya??


oke..saya dapat hamper besar
so lucky


cerita cam ne.masa mesyuarat agung koperasi yang ke-25..saya sebenarnya jadi urusetia sebab saya AHLI LEMBAGA KOPERASI yang akan dilucutkan jawatan.sedih mendengarnya..tarikh tak ingat la..tapi hujung2 bulan 9 la..lepas abis trial spm...memang dah lama cite ni,tapi mls betol nak update..bukan orang baca pon kan.hee.

diberikan tugas untuk cenderamata dan hadiah bagai...ofcause la mesyuarat agung kena ada cabutan bertuahkan..saya tak kesah pon dapat ke tak hadiah ni..klu nasib baik,dapat la...tak sangka sangat last sekali setiap kali cabutan bertuah,mesti bagi hadiah yang besar kan..cikgu zaki umunkan NOMBOR kita..ohhh,tidak disangka,orang nak bagi hadiah..orang yang bagi hadiah pulak dapat..dapat yang besar pulak tu..

ALK yang lain,semua duk jealous saya dapat hamper..sampai setiap sorang nak hamper tu...mula sedih ah,kita kena lucutkan jawatan,terus tak sedih sebab dapat hadiah besar..tahniah kepada yang junior yang akan menyambung jawatan kami,moga koperasi buyong adil akan bertambah maju tahun depan,buat yang lagi terbaik dari kami ALK yang lama ni.

PKS tahun depan jangan lupa ajak taw.

no bertuah kita


Sep 28, 2011

jamuan kelas 5y 2011

salam semua.
baru harini nak update..walaupon spm tinggal beberapa hari jer lagi..tak nak cite pasal spm.kita nak cite pasal jamaun kelas kita tadi..sangat best with frenz dan lagi satu hari ni hari jadi kawan baik kita NUR ADILAH BT MOHD AKHIR.






HAPPY BIRTHDAY DILAH
kitaowang sekali sambut hari jadi dilah

ni ada gambar2 semasa jamuan dijalankan:--



oke.mesti pelik knp ada 2 org cikgu.cikgu perempuan yg comel tu ckg amna(GURU KELAS 5Y)
cikgu laki tu ckg hanif (MANTAN GURU KELAS 4Y@ajar fizik)


dila dapat hadiah!

cikgu2





kek syuhada buat.sedap tak??boleh tempah kat die.