Nov 11, 2013

Review movie Insidious 2 and Thor: The dark world

Assalamualaikum dan salam sejahtera, sudah lama tidak menulis blog..
okay harini saya nak review movie yang sudah saya menonton di panggung wayang.bulan ini dua movie aku tengok selalu nak tengok satu movie pun payah..kali ni sebab kawan ajak dan free pulak tu..okay jer lah

first movie tengok dengan sahabat sekolah di alamanda putrajaya..INSIDIOUS 2


movie ni sambungan dari insidious yang pertama. kalau ada yang ingat lagi atau sudah tengok, ingat tak last cerita insidious yang pertama yang josh bunuh bomoh tu..ha itu sebenarnya bukan josh yang sebenarnya, itu roh jahat yang masuk ke dalam badan josh..sambungan insidious 2 nak bongkar misteri apa yang berlaku dekat josh waktu dia kecil dan sebab mengapa roh jahat kacau family dia..dan macam mana pulak josh yang sebenarnya nak masuk dalam badan dia balik...kalau siapa yang dah tengok tu tahulah cerita dia,yang tak tengok lagi baik awak awak semua pergi tengok, sebab jalan cerita movie ini sangat best, kemas jer..senang faham...tapi ramai yang cakap tak berapa takut pun, hantu pun tak seram..bagi aku, aku pun kurang sikit takut, padahal tutup jugak mata bila tang terkejut..hahahaha..movie ni terkejut jer lebih..nak cakap takut sangat tu takde lah...tapi movie die best lah selepas conjuring kan..aku bagi 4/5 star..


before tengok wayang.dengan fatinah 

Okay movie Thor pulak..baru jer tengok thor baru baru ni dengan kawan sekolah jugak dengan fatinah dan tasya di kampar, perak.


foto kredit : google

Filem Thor mengisahkan thor yang setelah dua tahun tak jumpa kekasihnya tu yang bernama jane..jane yang begitu rindu dengan thor naklah jumpa thor balik, dia pun carilah thor, dan tak sangka masa dia nak cari2 thor tu.dia masuk ke alam lain, dan dapat kuasa Aether yang sangat power..dan menyebabkan Malekith bangun untuk mendapatkan kuasa dia balik..macam2 lah dugaan thor nak selamatkan kekasih yang disayangi itu , dan dibantu juga rakan2 baik dan adik dia si loki...itu jerlah nak tahu tengok movie ini.cerita best, gambar pun tersangatlah cantik, cgi pun menarik..bunyi bunyi effect pun okaylah..aku bagi 4/5 star..thor best, moh tengok.

before tengok wayang jugak.

Aug 29, 2013

Review Mortal Instruments



assalamualaikum dan salam sejahtera. sudah lama sangat tak update blog. sibuk dengan dunia kampus.bila dah jadi student degree tersangat lah sibuk, nak update blog takde mood, idea hilang melayang, nak on bukak blog pun malas dah.

baru-baru ni hari ahad yang lepas plan last minute sebab entah kitaowang tiba-tiba nak tengok wayang, before tu pergi karaoke, rasa macam malas nak balik uniten apalagi movie midnight sampai pukul 4pagi baru balik. dan aku tak tahu pun cerita ni langsung, movie baru rupanya..sebab poster die degabak besar, tak semena-mena aku cakap nak tengok movie tu jugak, best ke tak nantak lah.

movie ni macam tertanya2, misteri lah sikit kan.macam mana si clary ni dapat superpower gitu, dan kenapa orang jahat nak sangat piala tu. movie ni lain dari yang lain movie fantasy lah. jalan cerita pun okay.takdalah bosan sebab semua babak nak tahu apa lepas ni apa lepas ni..ada satu babak perempuan sihir bertukar memang terkejut, dah rasa macam cerita hantu dah kalah movie conjuring.hahahaha. ending die sebenarnya okay tapi tak berapa best sebab diorang adik beradik..Tapi movie ni sangat bestlah walaupun ending die begitu. aku bagi 4/5 star for this movie.good job penulis untuk novel yang pertama.

Jun 1, 2013

start new life.degree

Assalamualaikum.sekarang dah ada dekat uniten.first year degree.first sem..dekat seminggu dah ada dekat sini.mula2 penat.tukar id baru sebab id masa foundation dah tak guna..settle kan study plan.dengan class lagi jadual cam hape..so mingggu ni memang keluar memanjang uruskan semua..rasanya minggu depan okay dah sikit kot..minggu ni free lagi,homework lecture bagi pun oke.start minggu depan.dah kena start assignment dan proposal.lecture dah cepat bagi assignment,suruh start dari sekarang,jangan nanti terkopoh kapah buat last minute.lecture degree pun okay,best ada.muka macam jae suk running man pun ada..


perubahan masa foundation dengan degree,bagi aku tak banyak sangat,cuma biasalah degree lebih banyak kerja dari foundation dulu.sem ni 5 subject aku kena hambik.Programming 1,Multimedia Technology,Business communication, Islamic studies and Fundamental Information system.fuh banyak subject sem ni.sem ni first time aku ada kelas pukul 8am.masa foundation dulu aku tak pernah kelas pukul 8am.hambik kau waktu degree kena pulak.hmmm,xpelah..jadual banyak jugak gap,tapi paling tak suka kelas petang,buat aku mengantuk tahap gaban dah..baik banyak kelas pagi dari kelas petang.kalau lab aku buat programming banyak kali menguap,ini kan kelas business communication yang banyak lecture cakap kat depan.aku ni cepat mengantuk kalau lecture duk cakap kat depan.dan aku tak tahu nak buat apa..classmate pulak okay,sekarang dah bercampur.tak banyak yang sama dengan classmate dulu,tapi nasib kawan baik aku masih sama.kawan2 yang lain pun ada jugak yang kelas sama.

akhir sekali,aku harap aku dapat buat yang terbaik untuk sem ni..okay bye.hehehehe

May 24, 2013

sekarang saya pelajar ijazah

Alhamdulilah,tadi dah check result dan aku layak untuk masuk degree.
selama setahun di foundation akhirnya tamat 2minggu yang lepas dah habis exam.now confirm dah dapat masuk degree.tak sabar,tapi sangat takut,sebenarnya aku tersangatlah kecewa dengan result sem akhir foundation walaupun pass semua subject,but jatuh.hmm,tak taw nak cakap apa.mungkin sebab aku terlampau takut dengan fizik,study week pun aku belajar fizik dari subject lain..so subject lain pun jatuh jugak.haish.nak buat cam mana kan.terima jerlah..and now aku kena bangkit balik walaupun aku dah terpeliot sikit kan.so cuba untuk membangkitkan diri.dan  lupakan sajer perkara yang lepas.

Dan challege yang lebih besar bagi aku adalah degree.dan aku lah orang pertama antara kawan-kawan sekolah  yang memula langkah sebagai pelajar ijazah sarjana muda.aku harap korang dapat ikut jejak aku dan berjaya sama-sama.Banyak halangan dan kesabaran aku tempoh untuk setahun.dan aku harap aku kuat untuk tiga tahun akan datang.doa dan semangat dari korang buat aku kuat.walaupun depan korang aku berlagak cool dan macam buat endah tak endah.hahaha

Akhir kata, maju ke depan.benda lepas biar jadi kenangan.kenangan indah kita simpan,kenangan pahit kita buang.haha


aku bukan nak berlagak ke hape,cuma aku sendiri pun tak percaya umur baru 19 dah jadi pelajar degree.haha.just nak kongi kegembiraan.okay


yang ikhlas
Atiah aka che'a

Apr 18, 2013

Port Dickson aku datang

holiday with them.my classmate
hani,farahin,atie,aby and camin
13 April 2013

main air dengan mereka.sangat sangat penat penat penat tambah-tambah lagi naik banana boat jatuh 4kali dalam air kat tempat yang dalam giler tu.terminum semua air masin semua..masuk hidung masuk telinga.tapi best lah cuma penat,kalau jatuh banyak kali terasa lah seksa die macam mana nak naik balik banana boat tu.kalau orang tu tolong tolong la,kalau tak pandai2 lah naik sendiri atau kawan tolong naikkan.itu yang penat tu.Malam tu makan di SERI MESRA IKAN BAKAR & SEAFOOD.Ramai orang makan dekat situ,yelah sedapkan,tempat famous pulak tu.Alhamdulilah selamat sampai  Uniten pukul 11 malam.







credit photo:camin and aby





Mar 8, 2013

review movie OZ AND THE GREAT POWERFUL

Assalamualaikum dan selamat malam.hahaha
penat harini pergi Mines naik motor.perhhh fist time aku bawak motor pergi Mines,takut tu ofocoz la..aku bukan biasa bawak motor tempat yang aku tak biasa bawak..ni beranikan diri..kalau dulu bawak motor kat Tapah,perak tu takde lah sesak,jalan pun dah tahu cam mana,ni lori banyak,jalan 3 line..hmmm betapa cuaknya aku tadi.Tapi alhamdulilah selamat sampai.

Sampai jer Mines terus pergi makan kat food court.lepas tu tak semena2 ubah plan nak tengok movie,patutnya nak pergi karaoke.Tengok movie cerita Oz and the great powerful tu.aku pun tak search pun Movie tu sebelum ni.main tengok jer lah,takut jugak tak best.melayang RM13 aku nanti kan.hmmm,tengok movie dengan atie dan kawan atie(mizi)..kawan aku yang dua orang lagi aina dan yanie serta bf yanie pergi karaoke..

oke review Movie tu erk..mula-mula korang akan rasa movie zaman-zaman dulu2 lah.alah warna hitam putih tu.bila lagikan..first2 pun aku rasa bosan jugak.bila dah time die masuk NEGARA OZ tu.wow korang akan tengok betapa kreatif,cantik dan awesome gilor lah tempat tu..bila tengok rasa nak sangat pergi negara oz tu..dengan air terjunnya,pokok2 dan bunga2 kat situ.cantik sangat.berpinor2 la jugak mata aku nak tengok kat screen besar tu.macam aku ada kat tempat tu jer.heeee

cerita ni pasal oz nama lelaki tu  kerja die sebagai  magician yang penipu..lepas tu datanglah puting beliung yang sangat dasyat..entah macam mana die tercampak kat sebuah negara namanya OZ.perkara2 pelik la yang berlaku dekat die..bila dah sampai negara tu ada lah kekacauan,ada lah sihir jahat..biasalah movie mesti lah ada orang jahatkan..si oz ni konon penyelamat lah negara tu,die lah yang dapat melawan dan menewaskan ahli sihir jahat tu..nak tahu die dapat menewaskan ahli sihir yang kejam  ke tidak, sila lah tengok sendiri erk..malas la aku aku nak tulis panjang2.hahahaha

aku bagi 4/5 star untuk movie ni.sebab gambar die cantik.jalan cerita pun okelah jugak.oke assalamualaikum.jumpa kat midv next week.ahaks.heee

Feb 28, 2013

Kelantan Terengganu aku datang

Assalamualaikum.alhamdulilah raya tahun baru cina di beri cuti seminggu wooo.selalu susah nak dapat cuti seminggu disebabkan lecture pun ramai yang cina dapat la cuti lama sikit..dan disebabkan aku lama sangat bercuti aku bercuti di kelantan dan terengganu selama 3 hari 2 malam bersama rakan sekelas masa zaman sekolah menengah.wah,macam dah bertahun sangat aku tinggal sekolah.ecehhh.dengan mereka ni asyik gelak jer,serius susah nak berhenti bila time gelak tu.yelah dah lama tak jumpa..

semasa di rnr.rest time
 dilah,zaim,chea,prateeb,ain
tempat ni sejuk,tak ingat la nama tempat ni.
ala2 macam di oversea gitu



 dah sampai kelantan
melawat istana di kelantan


di bawah jambatan




dapat beli tudung untuk ma.heee





tengok banyak giler plastic,masa ni shopping habis semua.

di pasar payang,Terengganu

masjid kristal




lastly,terima kasih anum, invite me sama-sama bercuti ni,walaupun kita dah berjauhan tetap ingat aku..and to my lovely friend dilah yang giler2,yang tak habis2 peragai kebudak budakannya.hahaha.u make wonderful day 3 day two night.To my ex classmate yang tersayang prateeb dan zaim yang buat aku teringat masa zaman sekolah.korang kawan yang baik.best jumpa korang.dan lagi ain yang banyak tolong dilah masa aku tiada dekat dengan dia.thank banyak2.THANKS KORANG.

p/s:berat aku dah turun

Jan 17, 2013

Jan 13, 2013

PUPELIYANASHOP SHARE & WIN GIVEAWAY

klik banner kalau nak join

Saya meminati rangkaian pakaian/handbag dan perfumes dari
Pupel Liyana Shop www.pupeliyanashop.com kerana sesuai dengan cita rasa saya 



Jan 12, 2013

Air Terjun Sungai Gabai lepas habis exam


Assamualaikum dan salam sejahtera para blogger's...yeyeyeye dah habis EXAM!..sudah start cuti sem untuk sem 2 ini.tinggal lagi satu sem untuk habis foundation.lepas tu degree pulak aku tempoh.lega giler dah habis untuk sem 2 ni.memang sem 2 ini paling penat,paling banyak main,paling sempoi,paling semua paling la..hahaha.All is well.hahaha

sem 2 ni banyak mengajar aku erti persahabatan,erti matang dalam sesuatu perkara,erti susah.dan macam-macam erti lah..alhamdulilah,lepas habis exam pada hari rabu yang lepas,kelas aku buat plan nak pergi air terjun sungai gabai hari khamis.bermandi mandi lah katakan setelah stress berminggu-minggu.walaupun plan ramai yang pergi tapi sebab ada yang banyak hal last minute hanya beberapa orang jer dapat join.tapi takpelah sikit2 pun rasa cam ramai jer..dan tersangat lah best air terjun tu :)


atie,im,hani,fatin,saya,emy dan wan
baru sampai

geng gegirls

muka tak sabar nak berendam dalam air

nak dikatakan menghirup udara yang sangat lah nyaman,bukan selalu dapat kan.tenang jer rasa.dengan flora dan fauna yang begitu sangat-sangat hebat ciptaan Allah swt.
lepas sampai kami nak mandi kat atas sekali..hambik kau bila kena mendaki satu tangga ke satu tangga.semput weh.makin atas makin atas,rasa berat giler badan nak naik.tapi gagah kan jugak demi mandi air terjun ni ha.akhirnya kami sampai



 tengok macam cetik jer.sekali berendam dalam tu.dalam weh.aku pun had dada.pendek la katakan























menunggu giliran untuk terjun.heee




nak balik dah






     

sibuk jer orang belakang





 best giler air terjun sungai gabai.nanti kami nak pergi lagi.insyaAllah awal sem tiga ke nanti dengan semua classmate.baru syokkan ramai-ramai.kalau ada umur yang panjang kami datang lagi mandi di sini.

credit-photo atie
photography:azim