Dec 31, 2011

Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away :TQ Followers!

terima kasih kepada pemilik blog hanya dari mata menjemput saya untuk GA
walaupun tarikh akhir

hadiah2 GA tersebut:

2 X Leopard-Printed Cosmetic Bag 
inspired by ELLE  



- 5 Blog X Blog Review @ Blog HDM




- 1 X Eksklusif Custom Made Satin Shawl
 design by KZ Nabihah Boutique
(follow &like FB sponsor)




- 2 Set Hair & Body Care La Source Series
by Crabtree & Evelyn
(follow & like FB sponsor)

cepat2 harini,hari terakhir jom join-CLICK SINI

tag:
my followers

Dec 16, 2011

BUNKFACE DI INDONESIA












Bunkface Kecoh Di Konsert Makassar Fest, Indonesia
  
Bukan satu, bukan dua tetapi semua lagu yang dinyanyikan oleh grup Bunkface di Makassar, Sulawesi dinyanyikan bersama-sama penonton. Grup yang dianggotai Sam (vokalis), Youk (bass) dan Paan (gitar) itu berjaya menawan hati dan telinga penduduk Makassar sewaktu acara Makassar Fest diadakan pada 28 Mei lalu.

Konsert yang dihadiri oleh 5,000 penonton yang datang dari Jakarta dan Surabaya itu merupakan sebuah festival muzik rock terbesar di Indonesia. Ia merupakan sebuah acara tahunan yang diuruskan oleh sebuah kumpulan yang menamakan grup mereka Athirah. Bunkface dijemput oleh pihak penganjur setelah kaji selidik dijalankan di kalangan remaja berusia 16 hingga 25 tahun memilih Bunkface.

“Kami tidak menyangka akan diterima sebegitu rupa dan sangat teruja dengan sambutan yang diberikan oleh penonton Makassar. Kami diberi penghargaan untuk bermain di segmen terakhir yang di luar pengetahuan kami. Paling mengejutkan, semua penonton menyanyikan kesemua lagu yang kami mainkan di sana. Malah lagu-lagu lama kami juga dinyanyikan bersama-sama,” ujar Paan mewakili Bunkface.


Sebanyak lapan buah hits dalam album Phobia Phoney iaitu Situasi, Revolusi, Ekstravaganza, Dunia, Prom Queen, Bunk Anthem, Escape Dance dan Soldier diperdengarkan.

Penerimaan yang baik ini mempamerkan bahawa peminat-peminat muzik di Indonesia dapat menerima buah tangan dari Malaysia.

“Kami juga sedang merakamkan album baru dan dua buah lagu direkodkan di Jakarta. Kami turut merangka untuk keluar dengan klip video terbaru buat tatapan para peminat kami,” ujar Sam.


tahniah bunkface semakin dikenali di negara seberang..love u

Dec 14, 2011

Contest Awesome by Blog Fyda Deon xD

Fyda Deon

jom ramai2 join this contest
hadiah die menarik taw

 mahu pertaruhkankan dua gambar.bolehkan





A friend should be one in whose understanding and virtue we can equally confide, and whose opinion we can value at once for its justness and its sincerity.


gambar first semasa berkelah dengan kawan sekelas di batu7 setelah habis SPM

gambar kedua,setelah habis last paper.last kitaowang pakai baju sekolah

tag:



How to mp3 cut

assalamualaikum..harini kita nak ajar macam mana nak pendek kan song
contohnya-

korang suka sangat lagu tu,tapi nak ambik yang masa korus jer,tak nak yang mula2 tu..so korang boleh cut kan song tu dan dapat la yang korus yang korang mahukan untuk RINGTONE HANDPHONE  korang

yelah mestilah nak tang korus,sedap kan..ni masa mula2 tak best la ringtone hp korang bila orang call kan
oke.jom kita mulakan

FIRST:click sini-ni link mp3 cut tu
second:lepas korang click,korang akan jumpa

lepas tu korang upload apa2 lagu kat upload mp3 tu

lepas korang upload
die akan jadi cam nie

lepas tu korang click cam anak panah kanan dan kiri,dan pilih part mana korang nak cut
dan jangan lupa playkan..yang warna merah tu..untuk tahu part korang rasa suka

lastly,click cut and download
senang jer kan!
selamat mencuba


Dec 13, 2011

first time masak NASI AYAM

ni lah hasilnya

saya buat sendiri,oke..
walaupun tak sesedap macam korang masak.ni first time menjadi lah jugak nasi ayam aku ni
pertolongan ma punye resipi..senang sangat resipi nyer..

ada nasi, ayam,sup,dan sambal sudah cukup,tak payah nak susah letak macam2 kan..
ada orang nak resipi ni ke..emmm
klu nak contact me k.hee

jom makan!

Jom join bloglist : saya blogger GADIS MELAYU


penganjur:click sini

jom join ramai2..menambah kan kenalan anda!

tarikh tutup:31/12/11

tag:semua pembaca blog che'a

Dec 10, 2011

cityville



kalau sehari tak main cityville kat fb ni rasa tak sempurna deh
macam wajib kena main..serious,cityville sangat best.
permainan yang paling aku minati..

dulu minat sangat main farmville,entah sejak tu daa tak main farmville beralih arah pada cityville
sape yang main games ni??
best kan..sekali korang main, tak berhenti loh.mesti nak main lepas tu
sape2 yang lom main lagi,try arr..tak bosan pon main ni

Dec 8, 2011

jamuan kelas selepas habis SPM 2011


Tarikh:7 december 2011
Tempat:BATU 7,TAPAH PERAK
Masa:9 a.m-2p.m

baru nak sampai


mandi2














ujan2..jom balik

ni lah gambar ketika aktiviti dijalankan..ceh gitu
ni last kitaowang berkumpul,tak taw bila lagi nak berkumpul cam ni lagi
alhamdulilah ramai jugak yang hadir..
kalian kawan yang paling best.5 yakin 2011
selamat bercuti untuk korang semua!

Dec 7, 2011

SEGMEN:JOM TAMBAH FOLLOWERS



JOM SEMUA PARA BLOGGER JOIN Lulu pages untuk menambahkan pengikut anda.semestinyer nak join sebab nak tambahkan followers.selain itu dapat berkenalan dengan para blogger kan...

sape nak join:click sini

tarikh tutup:11/12/2011

Dec 6, 2011

oke tak header baru?

ASSaLAMUALAIKUM semua..
kita daa abis SPM daa..lupa nak celebrate kat blog..5 disember tu..kelmarin la erk
gambar2 merdeka tiada la..ada tangkp gambar tapi camera kawan.nanti kalau die upload kat fb,kita upload kat blog pulak.

OKE,cam ne ngan header baru letak ni.oke tak???

my beloved korean artist
nickhun and yoona

p/s-tak sabar esok..