Dec 31, 2010

berakhirnya kenangan manis dan pahit


assalamualaikum.dengan rasa dukacita dan gembiranya,berlabuh lah tirai 2010 dan bermula nya 2011.


buka jer dashboard semua saya nyer pengikut serta yang bukan pengikut semua menaip tentang tahun baru yang akan datang malam ni.hee


apa2 pon kenangan 2010 menjadi kenangan untuk kita semua.tidak kira lah manis atau pahit.dan alhamdulilah kita masih dipanjangkan umur untuk meneruskan saki baki kehidupan kita dan terus berjaya di dunia dan di akhirat.amin.kenangan manis che are bersama blogger tersayang.wah gitu.mendapat award dan tag yang bermacam,amat lah best berblog ni.dan tahun ini chea aktif dalam berblog.tahun depan belom tau nak aktif ke tak,sebab sebuk dengan spm.

kenangan manis bersama family tersayang amat bermakna dalam diri chea.tahun ni chea pindah rumah baru.sangat seronok dari rumah dulu kecik sangat.kehidupan chea senang.thanks ayah dan ma.syukur sangat.mendapat bermacam2 hadiah dari parents.kenangan bersama kawan tersayang,yang sentiasa gembira bersama.belajar bersama,bergurau senda bersama.dan tahun 2011 kita akan berjaya dalam spm.insyaallah.dan semoga tahun 2011 lebih bermakna buat chea serta seluruh umat islam di malaysia menjadi lebih baik.amin



dan hari lahir saya jatuh juga pada esok hari.hee.


Dec 30, 2010

pasukan Malaysia terbaik Asia Tenggara


Malaysia vs Indonesia
TAHNIAH...MALAYSIA THE BEST PLAYERS

macam -macam terjadi kepada skuad MALAYSIA tetapi akhirnya piala AFF menjadi milk MALAYSIA.pemain Malaysia lebih matang di piala aff walaupun pemain malaysia berumur antara 19 tahun-24 tahun.GARUDA MENANG TETAPI MALAYSIA JUARA.biarpun tewas 1-2 tetapi memili kebihan agregt 4-2.safee sali orang tapah,perak.saya amat berbangga.tahniah untuk semua.
PM MALAYSIA MENGGUMUMKAN jumaat menjadi cuti umum .


penyokong indonesia tidak habis2 protes
kita lihat penyokong Malaysia tidak hadir ke stadium GELORA BUNG KARNO PENYOKONG INDONESIA berkata penyokong malaysia takut..woh sakit hati baca kat fb semalam..
mereka tidak hadir ke stadium kerana faktor keselamatan kerana penyokong Malaysia diletakkan di tengah2 penyokong Indonesia.setelah mengambil kira faktor keselamatan dan perbincangan dengan pihak Kedutaan Besar Malaysia serta persetujuan anggota rombongan,untuk menonton perlawanan itu di Kedutaan Besar Malaysia.
pernahkah penyokong indonesia bertanya pada diri mereka sendiri adakah mereka dilayan sebegitu rupa ketika skuad mereka beraksi di Kuala Lumpur,Ahad lalu?
Adakah pemain mereka dibawa menggunakan kereta perisai untuk datang ke stadium?
kalau saya seorang warganegara Indonesia,saya akan malu melihat sikap seperti itu.Bila kalah pelbagai alasan dilemparkan.Penyokong Malaysia dituduh menggunakan laser yang mereka dakwa menggangu penjaga gol,Markus Harison.Nak menuduh biarlah berasas.Sedarlah bahawa dalam sukan, yang terbaik pasti menang dan sinaran laser bukan punca.Markus memang bijak berlakon.Lakonan yang telah memusnahkan harapan pasukan mereka.Jika dia tidak berlakon pada final di Bukit Jalil.saya yakin keadaan akan berbeza.kata ASAN AHMAD(surat khabar kosmo)Pada aksi semalam,penjaga gol Khairul Fahmi turut diganggu pancaran laser oleh penyokong Indonesia tetapi dia tetap berjaya menyelamatkan sepakan penalti yang diperoleh Indonesia pada separuh masa pertama.
khairul fahmi che mat anda adalah penjaga gol terbaik piala AFF .
i love fahmi

Dec 28, 2010

Award datang lagi

terima kasih pada kakak nad..

korang rasa blog cik ainfatihah okey tak?

oke

korang rasa korang adorable tak?

ouhhhh

korang rasa diri korang macam mana?e.g gedik nakal dll.

sempoi,suka gelak kan kawan.agak nakal.hee

azam 2011?share maa

berjaya dalam spm.

korang rasa which year is the best?and why

2005 and 2009

2oo5:mmg best di clss 5d.sampai sekrang ingat gi memory 2005

2009:nak ambik pmr..fuh,di 3b ngan kwn2 yg gile2..ha3

tag

saya bagi tahu di shoutmix


Dec 26, 2010

sori semua

ouhh tidak,dah lama x update ni..
che are ada jer,lom kuar malaysia lagi.hee
4 hari che are sebuk di semesti belajar easy add math dengan kawan2 sekolah che are serta sekolah lain.
sape yang tag che are,che are akan ambik tag korang.tapi lambat sikit erk..tp jangan risau
pasti balas,kalau tak balas,sori erk.
photo chea di semesti


with my frenz

chea makan maggie

dilah and mimi

Dec 18, 2010

FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI


FEEL FREE TO FLY CONTEST : BARANGAN BODY SHOP UNTUK DIMENANGI

1 x 1st Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM100.00


1 x 2nd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 60.00


1 x 3rd Prize : Barangan THE BODY SHOP bernilai RM 40.00



nak tahu lebih lanjut pasal contest click sini

TARIH TUTUP:31 DISEMBER 2010






photo nya adalah>>>>>>>>>>







STYLE LOMPAT KAMI
ini jer satu photo yang che are lompat dengan kawan
nak tag:
kalau boleh nak tag semua my followers.korang pon join lah erk
yg che are kenal nak tag
kak nad
lili
kak aja

kontest blog terkemas

contest telah di tag oleh kak nad.terima kasih banyak2
ak tengok followers ak ramai yang join.ye lah mana taw menang plakkan
tp blog ak tak de lah kemas.bersepah ada lah.hee.kita tengok dan lihat lah sape yang menang




nak taw syarat2 nyer click sini
tarikh tutup:1 February 2011

takziah

sebelum ak join contest ke,atau terima tag dr sesiapa
nak ucapkan takziah untuk kawan ku afzalita azrin,dia telah kehilangan seorang abang kerana kemalangan motosikal di behrang..
afza ko kena kuat dan semangat.kitaowg semua terkejut dengan berita ini.
dan ko pernah cite hari jadi abang ko sama ngan ari jadi aku..ah sedih weh..1.1 die dh x sambut ari jadi..
semoga arwah dikalangan orang2 yang beriman.insyaallah..AL FATIHAH


salam takziah untuk keluarga afzalita.

Dec 14, 2010

servay

nak join lah servay ni.hanya jawab jer soalan yang diberi


nak tahu lebih lanjut pasal servay
click sini



Servay ini akan berlangsung sehingga 31 Desember 2010. Keputusan akhir servay yg lengkap akan dikeluarkan pada tahun baru nanti.

Soalan2 servay yg perlu di jawab dengan ikhlas. Sila pilih 1 jawapan untuk setiap soalan.

1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?


c) Sony Ericsson

2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?

g) Compaq

3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?

x guna kamera.pakai kamera hp jer.

4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?

d) Celcom

5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?

tak suka berjenama.


6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?

d) KFC

7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?

a) Tesco

8) Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?

b) EraFM

9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?

k) Astro Warna

10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?

tak ada dalam list


11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?

q) Novel




award dari kak ayu yang comel



1. Apakah pandangan awak terhadap blog
kak ayu
(link sekali erk )

bile msk blog k.ayu tenang jer.sejuk jer mata memandang..

2. kenangan manis dalam hidup awak?

semestinyer bersama family(ayah,ma, dan adik),bersama kawan2 yang terbaik wok

3. kenangan pahit dalam hidup awak?
biar lah k.pahit tu dilupakan kan.dan menjadi iktibar tok masa yang akan datang

4. Adakah anda dah berpuas hati dengan kehidupan awak yang sekarang?

berpuas.sekarang hidup senang.cukup makan,cukup pakai..thanks ma and ayah beri kemewahan begini.

5. Sebutkan 3 impian dalam hidup awak yang belum tercapai lagi

keputusan cermelang dalam spm tahun 2011

masuk u.

menunaikan haji bersama keluarga tercinta


6. Tag 10 orang untuk menerima award ini

akan diberitahu di shoutmix



Dec 12, 2010

cerita zaman sekolah rendah

salam
hari ni che are nak bercerita plak tentang pengalaman che are dari darjah satu hingga darjah 6
macam-macam terjadi masa tu,kalau nak ingat balik,nak tergelak pon ada.hee
darjah satu
permulaan semestinyer ngan darjah 1 pada tahun 2001.
che are bersekolah di SK SATU TAPAH hingga lah sampai darjah 6.
che are masuk kelas 1 aktif..sekarang ni tak de dah nama kelas 1 aktif kat sk satu.
kawan baik che are masa ni syuhada nabila.syu jadi kawan rapat che are sampai lah sekolah menegah.dulu pon rumah dekat ngan syu..kenangan masa darjah satu tak banyak kot..
ha tapi chea ingat masa kawan baik chea nama nyer syahira mohd noor buat jam chea rosak.memang geram waktu tu.sampai sekarang boleh ingat.dan ingat che are tak nak pegi sekolah,sampai nangis2 nak balik..masa chea darjah satu sekolah petang hingga darjah 3.
darjah dua (2002)
darjah dua masuk kelas 2 inovatif.kawan rapat dengan fatirah dan syahirah..lagi sape erk.lupe dah.masa darjah dua chea engat lagi chea masuk menari untuk sukan besar.masa tu memang best.masuk tarian ngan ramai kawan.yang best nyer tak masuk kelas.hee
ingat jugak duduk sebelah dengan budak laki nama nyer fadzil kot.agak2 lupe nama die.sekarang dah lost contact dengan die.masa tu die hensem gilew dan menjadi ketua kelas 2 i..chea rapat jugak lah dengan die.sembang2 dengan dia.dulu kecik2 best laki ngan pompuan macam satu gang jer.so tak kesah lah kan.mesti sekarang dia hensem kan.putih.ah,kalau dapat jumpe dia balik kan best.dia pindah dalam bulan bape entah tahun yang sama lah.
darjah tiga (2003)
Darjah 3 masuk kelas 3 inovatif jugak.jadi penolong ketua kelas.
kawan rapat dengan syuhada balik.hee
masa ni pon masuk tarian jugak.masa darjah 3,xd pape yang best.sekolah cam biase jer lah.yang chea engat kena histeria kat sekolah agama dan sk satu pon kena gak.kawan2 chea ramai yang kena.tapi alhamdulilah chea tak kena.dan tahun ni jugak chea mula2 masuk dalam sajak dan bercerita dekat atas pentas.sajak chea dapat no 5.bercerita dapat no 3.
darjah empat(2004)
masuk kelas 4 harmonis.kelas no 3
kawan rapat dengan alya,intan..
guru kelas cikgu sarimah.masa ni chea lagi tinggi dengan yang lain.masuk darjah 6.ketinggian sudh terbantut.hee..
darjah lima (2005)
darjah lima paling best dalam sekolah rendah
sebab nyer:-
chea masuk kelas 5 dinamik.kelas no 2
guru kelas cikgu zaimah.kawan rapat dengan fatirah,alya,syu,dilah,put3,wan..dan semua lah kawan rapat.kelas chea tiap2 minggu kelas yang terbersih hingga akhir tahun.guru besar bagi duit rm100 kot.cikgu wat jamuan makan.makan kfc loh..dan kelas chea jugak menang hias kelas yang berpatriotik,masa hari merdeka.ah,mmg best waktu2 tu.memang ingat dengan kelas 5d sampai bila2..5d memang best waktu tu..kite rapat kan.sape yang ingat jer lah..hee
darjah 6 (2006)
darjah 6 mula sebuk dengan upsr.guru kelas chea tetap cikgu zaimah.darjah 6 aku engat lagi
azleen,putri,feey,allya,syafira,anis adilah,thevakumari,syu,illa,izzati,damia ..ada yang nama2 ak lupe loh
masa ni last kite bertemu.lepas tu jumpe form 1..yang dah sekolah lain izzati,azleen,put3,anis adilah..tapi nasib baik tak lost contact dengan korang.leh gi sembang kat fb,no korang pon ak ada lagi.tapi rindu saat2 kat 6d.
ak dipilih masuk netball untuk sekolah
geng2 netball yang aku ingat erk:-
allya,nana,ain,lili,rozie,erra,intan,aqilah,aireen..aku ingat ni jer,yag lain dah lupe lah.
kelas 6d jugak menang untuk wakil kelas lepas upsr dalam netball(p) dan b.sepak (L)
p/s:rindu zaman sekolah rendah.hee
chea potong rambut cam adira.baru lah tak rimas.

Dec 9, 2010

edit photo contest

saya di tag oleh KAK AJA
che are mls nak edit bnyk2..dh lah line tenet umah che are ad problems susah cikit nk edit2 ni
buat apa yang mampu jer..


click sini klu nak tahu syarat2 nyer...klik

before

after edit



tarikh tutup :
31 DISEMBER 2010
pemenang akan diumukan pada
8 JANUARI 2011

p/s:tag akan di beritahu di shoutmix masing2.hee

Dec 8, 2010

tag oleh kak nad


Name : Ati'ah
Full name : Nur Ati'ah Bt Mulkan
Sibling(s): 2


Eye colour : x pernh tahu..coklat kot.hee
Shoe size : 5 or 6 cam tu lah
Hair :hitam.
Height : malu nk ckp..tp mmg saya pendek
What are you wearing right now : t-shirt
Where do you live : Tapah, Perak, Malaysia
Favourite number : 7


Favourite drink : janji halal
Favourite month : januari
Favourite breakfast : yg leh msk mulut


-Have you ever-




Broken a bone : Nooo
Been in a police car : no
Fallen for a guy/girl in a short period of time : yup
Swam in the ocean : Penahhhh
Fallen asleep in school :yup
Broken someone's heart : no
Cried when someone died : if she/him close with me
Sat by the phone all night waiting for someone to call :no
Saved e-mails : yup

Been cheated on : InsyaAllah takk :)




-What-






Your room look like : pink2,tak seindh mana
What is right beside you : igames

What is the last thing you ate : bihun goreng(cik ti)



-Ever Had-






Chicken pox : pernah masa kecik
Sore throat : ..
Stitches : err? hmmm3 :)



-Do You-






Believe in love at first sight : entah
Like picnics? : Opkossssssss :D

-Who-


Who did you last yell at? : ...
Who was the last person you danced with? : ...
Who last made you smile? : my sis





-Final Questions-






What are you listening to right now? : aku harus jujur
What did you do today? : mkan2,tgk tv..
Are you the oldest? : ..
Indoors or outdoors? : bothh



-Last person who-






You talked to on the phone ? : dilah
Made you cry? : tgk sinetron endon.hee
You went to the mall with ? : My familyyyy
Who cheered you up ? : my sis





-Have you-






Been to Mexico ? :Jangan kata mexico. endon pon tak penahh.
Been to USA ? : x suke gi usa baik mekah.hee



-Random-




What books are you reading right now? : x baca buku pon
Best feeling in the world? : =)
Future kids name? :..
Do you sleep with a stuffed animal? : Noooo
What's under your bed? : lantai
Favourite sport (s) : football(suke nonton jer),netball,bdminton
Favourite place : udara yg segar
Who do you really hate? : ..
Do you have a job? :no

What time is it now? : 2.52 p.m

p/s : with however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.
saya bg taw di shoutmix anda.sekian terima kasih

Dec 4, 2010

contest gambar paling chill

saya nak join sbb http://syulola.blogspot.com/ kat chit chat saya bagi link..

CONTEST GAMBAR PALING CHILL


syarat2:-

1- Tangkap gambar korang PALING CHILL tak kisah individu atau ramai-ramai. Boleh edit kalau suka. Caption gambar kena buat tagline sendiri contoh : 'Kami Happening, anda?!!'. (tak perlu cerita tentang gambar, aku cuma mahu tagline)

2- Buat entri pasal contest ni. (itu sudah mesti). Linkkan URL entri korang ke entri ini. Tajuk entri : "CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!"

3- Letakkan banner contest ini di entri anda, dan sidebar juga. Linkkan ke entri ini.


4- Follow blog ini, i mean
http://daricahayahati.blogspot.com/

5- Tag paling koman 3 blogger. pastikan mereka tahu contest ini. :)

6- Bagi tahu anda suka warna apa jugak. :)

Tarikh tutup : 31 DISEMBER 2010


ini die gambar saya pertaruhkan

TAGLINE:we like smile.chill
want tag?
nnt saya bagi tahu di shoutbox masing2.t.q
warna kegemaran saya pink..

Dec 2, 2010

nak tukar ke tak nak

salam kepada pengikut2 ku
nak mintak tolong kat semua
che-are patut tukar blog ni kepada new template or blog cam ne dah oke jer
apa kata korang???
kalau tukar tu boleh tapi sayang plak kat background colour pink ni..hee
yang ajar buat background macam ne pown dari kawan che-are
ni dulu nyer sebab kena pakai code..yang baru senang jer kan..
fuh jenuh nak pikir..nak tukar ke tak nak

... .........



Dec 1, 2010

FILEM HARRY POTTER dan pengaruh petir


pengenalan


simbol petir ini amat popular bagi suatu rancangan kartun era 1980 an dahulu iaitu The Flash yang mana ia menunjukkan seorang lelaki yang boleh

berlari sepantas kilat.Simbol ini juga menjadi suatu simbol yang sinonim dengan kanak2 apabila menonton siri tersebut kerana pada era tersebu,byk baju2 di pasaran yan dijual bercorak "flash".
Maka simbol Flash(petir/kilat) yg diminati oleh kanak2 itu sebenarnya mempunyai rahsia tersendiri disebaliknya.Simbol ini mempunyai sejarh tertentu yang berkemungkinan membuatkan si pelukis kartun Flash mengambil inisiatif mengunakan simbol petir.
Kini kartun The Flash masih lagi ditayangkan di kaca Tv dan mempengaruhi kanak2 yang menontonnya.Bagi ibu bapa yang kurang berpengetahuan ,kemungkinan mereka berpendapat simbol itu hanyalah sekadar kartun tetapi bagi yahudi, kartun mestilah berfungsi sebagai agen yang mampu menerapkan unsur2 keyahudian di dalam pemikiran kanak-kanak.
DEWA PETIR dalam mitos agama
Masyarakatzaman dahulu amat taksub akan keadaan sekeliling sehingga mereka memuja unsur2 trsebut dan menganggap ia sebagai tuhan.Manakala unsur alam yang dianggap mempunyai dewanya yang terendiri ialah Dewa Petir.
FILEM HARRY POTTER dan pengaruh petir
pengaruh petir Dewa Thor ini paling ketara boleh dilihat pada watak utama HARRY POTTER yang sangat popular di televisyen sekarang.kebanyakan penonton tidak perasan akan simbol ini pada dahi HARRY POTTER ,tanda Petir pada dahi Harry potter hanya kelihatan jelas pada komik atau kartun animasinya yang dilakonkan oleh Daniel Radcliffe.
dalam artikel yag ditulis oleh Melvin Sickle yang bertajuk Beware of Harry Potter :A sneaky way to promote the occult, beliau menegaskan filem Harry Potter merupakan salah satu acara untuk mendidik kanak2 mencintai dunia kesihiran dan ilmu hitam.Menurutnya , filem tersebut menunjukkan Harry Potter dan rakan2nya belajar ilmu sihir(BLACK MAJIC) di sebuah sekolah sihir yang terpencil dari orang ramai.penggbungan simbol petir yang ada pada dahi Harry Potter dan penyerapan unsur2 kesihiran di dalam cerita na sudah jelas menunjukkan bagaimana filem ini amat bahaya kepada kanak2 secara tidak langsung kita dapati pembikin filem Harry potter cuba mempromosi 2 perkara kepada kanak2 iaitu simbol petir Dewa Thor dan juga pendidikan kesihiran
p/s:maklumat daripada rahsia simbol yahudi.beli buku ini sekarang.macam2 rahsia yang kita tak tahu menjadi tahu..