Dec 12, 2010

cerita zaman sekolah rendah

salam
hari ni che are nak bercerita plak tentang pengalaman che are dari darjah satu hingga darjah 6
macam-macam terjadi masa tu,kalau nak ingat balik,nak tergelak pon ada.hee
darjah satu
permulaan semestinyer ngan darjah 1 pada tahun 2001.
che are bersekolah di SK SATU TAPAH hingga lah sampai darjah 6.
che are masuk kelas 1 aktif..sekarang ni tak de dah nama kelas 1 aktif kat sk satu.
kawan baik che are masa ni syuhada nabila.syu jadi kawan rapat che are sampai lah sekolah menegah.dulu pon rumah dekat ngan syu..kenangan masa darjah satu tak banyak kot..
ha tapi chea ingat masa kawan baik chea nama nyer syahira mohd noor buat jam chea rosak.memang geram waktu tu.sampai sekarang boleh ingat.dan ingat che are tak nak pegi sekolah,sampai nangis2 nak balik..masa chea darjah satu sekolah petang hingga darjah 3.
darjah dua (2002)
darjah dua masuk kelas 2 inovatif.kawan rapat dengan fatirah dan syahirah..lagi sape erk.lupe dah.masa darjah dua chea engat lagi chea masuk menari untuk sukan besar.masa tu memang best.masuk tarian ngan ramai kawan.yang best nyer tak masuk kelas.hee
ingat jugak duduk sebelah dengan budak laki nama nyer fadzil kot.agak2 lupe nama die.sekarang dah lost contact dengan die.masa tu die hensem gilew dan menjadi ketua kelas 2 i..chea rapat jugak lah dengan die.sembang2 dengan dia.dulu kecik2 best laki ngan pompuan macam satu gang jer.so tak kesah lah kan.mesti sekarang dia hensem kan.putih.ah,kalau dapat jumpe dia balik kan best.dia pindah dalam bulan bape entah tahun yang sama lah.
darjah tiga (2003)
Darjah 3 masuk kelas 3 inovatif jugak.jadi penolong ketua kelas.
kawan rapat dengan syuhada balik.hee
masa ni pon masuk tarian jugak.masa darjah 3,xd pape yang best.sekolah cam biase jer lah.yang chea engat kena histeria kat sekolah agama dan sk satu pon kena gak.kawan2 chea ramai yang kena.tapi alhamdulilah chea tak kena.dan tahun ni jugak chea mula2 masuk dalam sajak dan bercerita dekat atas pentas.sajak chea dapat no 5.bercerita dapat no 3.
darjah empat(2004)
masuk kelas 4 harmonis.kelas no 3
kawan rapat dengan alya,intan..
guru kelas cikgu sarimah.masa ni chea lagi tinggi dengan yang lain.masuk darjah 6.ketinggian sudh terbantut.hee..
darjah lima (2005)
darjah lima paling best dalam sekolah rendah
sebab nyer:-
chea masuk kelas 5 dinamik.kelas no 2
guru kelas cikgu zaimah.kawan rapat dengan fatirah,alya,syu,dilah,put3,wan..dan semua lah kawan rapat.kelas chea tiap2 minggu kelas yang terbersih hingga akhir tahun.guru besar bagi duit rm100 kot.cikgu wat jamuan makan.makan kfc loh..dan kelas chea jugak menang hias kelas yang berpatriotik,masa hari merdeka.ah,mmg best waktu2 tu.memang ingat dengan kelas 5d sampai bila2..5d memang best waktu tu..kite rapat kan.sape yang ingat jer lah..hee
darjah 6 (2006)
darjah 6 mula sebuk dengan upsr.guru kelas chea tetap cikgu zaimah.darjah 6 aku engat lagi
azleen,putri,feey,allya,syafira,anis adilah,thevakumari,syu,illa,izzati,damia ..ada yang nama2 ak lupe loh
masa ni last kite bertemu.lepas tu jumpe form 1..yang dah sekolah lain izzati,azleen,put3,anis adilah..tapi nasib baik tak lost contact dengan korang.leh gi sembang kat fb,no korang pon ak ada lagi.tapi rindu saat2 kat 6d.
ak dipilih masuk netball untuk sekolah
geng2 netball yang aku ingat erk:-
allya,nana,ain,lili,rozie,erra,intan,aqilah,aireen..aku ingat ni jer,yag lain dah lupe lah.
kelas 6d jugak menang untuk wakil kelas lepas upsr dalam netball(p) dan b.sepak (L)
p/s:rindu zaman sekolah rendah.hee
chea potong rambut cam adira.baru lah tak rimas.

No comments: