Nov 30, 2010

tanda peace adalah kejayaan untuk syaitan

gambar tangan di atas adalh keratan dari kamus Webster terjemahan Inggeris-Inggeris.Menurut Texe Marrs, kamus versi Webster hanya menyatakan simbol tangan itu sebagai simbol V tetapi tidak pula menerangkan maksud V seperti perkataan vulcanism,vulcanize dan vulgar yang terdapat pada sebelah kiri gambar.Namun begitu,perkataan perkataan vulcan sendiri adalah bermaksud dewa purba berkaitan Tuhan Api dan kemusnahan

Dua jari yang terbuka diatas merujuk kepada amalan2 dalam ajaran Freemason dan Gnostc Law of Oppasites.2 jari itu menggambarkan 2 ciri yang ditonjolkan iaitu baik dan jahat ,syurga dan neraka.selain itu,simbol ini juga dianggap sebagai perlambangan kepada tanduk Baphomet iaitu tuhan berkepala kambing yng dipuja golongan pengamal ajaran kesyaitanan



Potret hakim zaman Athes purba iaitu Dionysius the Areopagite(gmbr diats) sedang menunjukkan isyarat V atau kejayaan untuk syaitan.Menurut sejarah,Dionysius telak memeluk agama kristian selepas mendengar syarahan2 agama daripada paderi berbangsa yahudi iaitu Apostle Paul.


simbol Per Benedection(atas,kiri) yang dilukis oleh golongan tertentu sudah pasti mempunyai makna yang tersirat dan sukar ditafsirkan oleh orang awam biasa.

Nov 29, 2010

thanks shasha ain

TAG FROM MY GRANDCHILD :)



1. Adakah anda rase anda hot

no

2. Update wallpaper anda gune sekarang ?

tiada

3. Cerita pasal gambar ini ?

tiada

4. Kali terakhir makan pizza ?

lupe

5. Lagu terakhir anda dengar ?

maherzain

6. Ape yang anda buat selain selesaikan tag ini ?

jwb tag ni

7. Selain name sendiri , anda dipanggil dengan name ape ?

cheah,cheare,tiah

8. tag lagi 5 orang .

MIMI ZUBER

KAK AJA

syasha

kak nadia

kak ayu

9. siape orang no.1 dgn anda ?

mimi.my frenz

10. katakan sesuatu kepade orang no.5

saya tag kat kak ayu

11. no. 3 ade hubungan dengan siape ?

tiada

12. bagaimane pula dengan no.2 ?

my senior

13. kate-2 cinta pade orang no. 4 ?

saye syg kamoo.ha3

14. Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yg anda tag ?

blog die oke2.saya sll kunjungi blog mereka

Nov 27, 2010

MY bff

BEST FRENZ FOREVER

oh rindu dengan kawan2..baru jer cuti kan.emm..bukan apa bosan duduk di rumah
kalau kat sekolah boleh sembang2..hee..korang pown macam tu kan..
sape boleh bantu saya untuk join aktiviti macam camping ke..tapi saya nak sekitar perak saja..tak boleh jauh2.hee
korang cuti buat apa erk..tak kan study memanjang..tipu lah kan..
sukan asia pon dah abis arini..emm.tahniah untuk malaysia dah capai sasaran 9 pingat emas

korang tak de sunyi plak eh..mimi,tasha,dilah,tinah semua lah yg rapat dengan aku



mimi

weh bile ko nk update blog ha?..berzaman aku tunggu cerita ko..ha3.kalau kat class kite tak habis2 nk smbang jer kan.. aku rasa ko jer yang sehaluan dengan aku.ye lah kita kan minat sukan..tengok suami2 kita main..ha3...

tasha

weh tasha dah lame tak buli ko..tapi yang selalu buli ko semestinyer mimi.aku dengan dilah tak abis2 gelak tengok gelagat mimi nak buli ko..tapi ko takde pown nak marah balik kan..bagus lah..nnt jumpe ko nak buli puas2..ha3..kalau tasha taw aku tulis ne.mesti kena aku ni..tapi berani ke die..hee.ko pon bile nak update blog ha?

dilah
selalu ko cari ak semestinyer nak cerita apa2 kat aku..semua ko cerita kat aku..ye lah aku kan luahan perasaan ko..kalau takde aku susah ko erk..hee..cuti ni ko nak cite kat sape ha?hee
ni lagi satu dah setahun tak update blog...


Nov 26, 2010

award superstar

memberi award ini.sayang korang...

Sila jelaskan kenapa anda suka berblogging?

sebab ini hobi saya.dan dapat berkenaln dengan rakan2 yang lain

Apa motif anda tarik follower? Anda superstar ka?

emm..tarik follower.bukan untuk tarik tapi untuk mengenal each other
and if u follow me,i follw u balik.but kena bg taw lah link di shoutmix k.itu adlh syarat nyer..hee

Cerita sikit perangai anda


suka gelak.suka sembang.suka tengok sukan.

Pernah terfikir nak masuk magazine a.k.a mewar-warkan blog anda? mengapa?

emm..belom lagi tok mempopularkan blog saya.dan itu hak masing2.

Sila tag blogger lain

semua followers saya!!!


Nov 23, 2010

Natural Beauty Contest

thanks to kiem yang tag saya..syg awak..hee

nak try join lah..







Syarat-syarat penyertaan.

1- Mesti ada blog, takde blog pergi sign up blogger, NOW!
2- Mesti LIKE fan page Natural Beauty Contest
3- Takyah follow pun takpe, tapi nak follow lantak kau ah kan.
4- Gambar yang disertakan TIDAK DIBENARKAN EDIT menggunakan picnik, photoshop, photoscape dan apa sahaja yang boleh digunakan untuk edit kerana ini contest NATURAL BEAUTY. Make-up tebal juga dilarang keras ye.
5- Gambar boleh bersama dengan Bestfriend anda, Boyfriend anda atau Pet anda. Mesti paling cute dan comel -__- Kalau sorang-sorang pun boleh juga :)
6- Tag kepada 5 orang terdekat yang awak yakin akan join :)

Bagaimana contest ini berjalan (Baca dengan teliti)

*Mula mula awak buat entry pasal Natural Beauty Contest di blog anda. Tepek muka kau tu.
*Letak link entry anda tersebut di fan page http://www.facebook.com/pages/Contest-Natural-Beauty/162953130393551, jangan letak kat entry nie. Tak layan.
*Untuk mempastikan kami dah tahu awak buat entry tu, kami akan LIKE wall post anda tu lepastu kami akan upload gambar anda di satu album di fan page itu.
*Suruh kawan kawan anda LIKE gambar anda tu. 5 Gambar paling ramai orang LIKE kami akan pilih salah sorang sebagai pemenang hadiah utama.


gambar nyer ialah


pic ni memang tidak di edit yerk

agak gelap sbb mmg panas waktu ni..dah penat sbb baru balik dr slim river

ni waktu hari raya puasa tahun ni..beraya di rumah kawan

dan nak gi taw semua yang gambar yang paling buruk pernah saya tunjuk..ha3

with my bff yang gile2 mimi

tag to:-


KAK AJA

NADIA

LILI SYAFIKAH

syha

syasha

hoki masuk final sukan asia 2010

TAHNIAH
kepada pasukan Malaysia
telah memasuki final
Melakar sejarah untuk sukan asia 2010
separuh akhir ptg tadi vs India
terikat 3 sama
dan tambahan masa
Malaysia mendapat penalti corner
dan mendapat satu gol untuk layak ke final
bertemu PAKISTAN hari khamis nanti
p/s:best tengok petang tadi...tahniah!!!!

saya fans SNSD forever..hahaha

ni yoona(snsd) and si won(suju)
saya suka mereka..:)

SNSD
mereka comel
tp yoona lagi comel..hee

nice style.


popular di korean dan malaysia

GIRLS GENERATION

hit song:-

tell me your wish

oh!

run devil run

gee

chocolate love



Nov 20, 2010

harry potter



harry potter tengah rancak di pawagam sekarang
nak tengok!!!

saya sudah baca novel ni.memang best sangat..

kursus protokol

di bilik cermah untuk kursus selama 2 jam
kursus kepimpinan
(muke saya agak buruk ketika ini)
hari AHAD
`14.11.2010
di meja makan
makan free..hee
chicken chop.air.sup
(my frenz)
with my bff
pic tak bape bagus..hee
saya,mimi n tinah
p/s:best tengok badminton..
sayang kien keat and boon heong

Nov 18, 2010

"kids & baby photo contest"

contest :: kids & baby photo contest


terima kasih kepada kak ayu

tag saya untuk join contest "kids & baby photo contest"

che-are belom pernh lagi join contest

so nak try lah..


dianjurkan oleh kak safiyyah

banner contest
*letak di sidebar dan di dalam entry


syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower http://sweetlikekisses.blogspot.com/.

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.



tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang pada jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

che-are nak pertaruhkan gambar ni


ni gambar cousin che-are...dah anggap mereka cam adik sendiri
baju biru nama izzati and baju putih nama adila
mereka adik beradik
ini kat rumah che-are..ada wat kenduri untuk rumah baru tahun ni
depa memang pantang tengok camera.ada jer gaya nak wat..
nak tag kat:

Nov 16, 2010

award from nadia

thanks KAK NADIA




1. http://nadeasengal.blogspot.com./ dimata kalian blog aku ler tu.(sila blogwalking if sudi)

Oke

2. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu.

che-are Tiah

che-are bermaksud nama popular ku...a'hak..my frenz semua call saya begitu
sir zai yang call saya begitu..dan menjadi ikutan kwn2 sekolah.

Tiah pown nama singkatanku..

3. Nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu.

chea94.blogspot.com
nama popularku dan tahun saya lahir

4. Apakah method dalam penulisan blog anda.
Saja suka2..dan dapat berkongsi cerita dengan kawan2

5. Apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak. (kadang-kadang blog sendiri cantik tp.merendahkan diri)
tak rase ape2.hee..

6. Bilakah blog anda diwujudkan.
november 2009

7. Siapakah orang yang pertama tahu dan menjadi follower blog anda.
x engat lah rasenyer my bff omey

8. Sila tag 5 nama lain untuk menerima award tersebut dan forwardkan syarat-syarat ini.
keje ni lah yang paling mls sekali..hee
nak bagi kat

OMEY NAJWA
SYAZA
SYASHA
LILY SYAFIKAH
CIK PUTRI

syahir af8


kenapa syahir hensem sangat ni..
syahir datang tapah
sabtu
13.11.2010


Nov 15, 2010

CIK WARNIDA GiveAway

GA dianjurkan oleh cik Warnida
sangat comel dan cute macam cik warnida gak ada cartoon2 lagi tu...
sebulan untuk GA ini taw..

SYARAT SYARAT :
1.Jadi follower blog cik warnida kalau tak nak pon tak apa...tak ada paksaan ok
2.Copy pic kat ats ni....buat satu N3 pasal GA cik warnida...
3.Kemudian klu dah buat tu perkara di atas ni
komen N3 ni..tngl kn link yg korg buat..supaya sng kerja cik warnida dan tag 3 kwan...untk N3 GA ni
im tag:

NADIA
KAK AJA
haniey

Date bermula nya GA ni pada 1.11.2010 dan berakhr pada 1.12.2010...pemng yg bertuah akn d plih oleh cik warnida sndri secara rawak.mari mari ada hadiah yg sngt cute pda yg bertuah...
p/a:jangan lupe join taw

Nov 14, 2010

MD

with my frenz
date:13.11.2010
MACDONALD KAMPAR,PERAK
who:i,atiq,feey,mira,fatinah,syu,erin and anis
ini sahaja yang datang
yang tak dtg mimi,tasha,alli,dilah,leeza,adilah zaaba,damia
kami x marah korang kalau tak datang..kami paham
geng boy 4y korang tak nak datang sudah..

with syuhada


with feey

with atiq


kami(classmate except belah kanan baju hitam)




Nov 13, 2010

pengadil kontreversis

tadi bola sepak malaysia vs china
aku feeling abis tadi..kuar jer air mata
benci dengan pengadil gilew tadi
ada ke patut pengadil perosak tu nak membunuh pemain malaysia
i mean pengadil tu tak de timbang rasa langsung
dalam diri dia
sanggup keluar kad merah sampai 3
kad kuning sampai 5
ada ke patut?
tahniah jugak pemain malaysia
bermain dengan bagus sekali walaupown pemain ada 8 dan 7
good job pemain malayisa
mari ramai2 hate pengadil AUSTRALIA yang gile tu
!!!!!!!!!!!
P/s:syahir af8 dtg tapah td..
nnt i letak photo die erk

Nov 12, 2010

happy birthdy blog



HAPPY BIRTHDAY FOR MY BLOG

dh cukup setahun melayari blog

yang sangat best


terima kasih kepada followers yang rajin baca blogku

ada ke orang baca erk?

kalau ada pon teman2 rapat aku lah yang baca kan.




Nov 11, 2010

award from aja

Thanks KAK AJA untuk award ini


1.berikan 1 nick name untuk sy

aja comel

2.ucapan untuk pemberi award ini

terima kasih banyak2 kak aja


3.berikan 6fav artis / singer / group yang korang minat

4minutes,snsd,2pm(nickhun),suju,demi lovato,maher zain

4.bagi award ini kepada 10 orang kawan kawan blog / followers


kak ayu
mimi
syha
kiem
omey najwa
dark sengal
farehah


p/s:dapat 7 jer mls nak cari lagi 3..sori erk yg x termsk..

Nov 8, 2010

perfect neihghbour (korean movie)

baru ditayangkan
di channel 131
setiap hari isnin-jumaat
11.30 pagi
ulangan 5.30 petang


Setelah sekian lama che-are tak menonton drama korea che-are terlihat
iklan di channel mustika tidak disangka ada drama korea
wah..sonok..dalam minggu ni saya tak lepaskan peluang untuk menonton drama ini

pelakon drama perfect neighbour:

Kim Seung Woo as Baek Soo Chan
Bae Doo Na as Jung Yoon Hee,
Park Shi Hoo as Yoo Joon Suk,
Min Ji Hye as Go Hye Mi,
Son Hyun Joo as Yang Duk Gil,
Kim Sung Ryung as Jung Mi Hee (Yoon Hee's older sister),
Ahn Sun Young.

photo



Nov 3, 2010

award lagi..^_^


thanks for KAK AJA
give this award
so cute..hee

i want give award to:-
to all my followers
so sesiape yang follow saya ambil sahaje award ini
semua dapat takde yang terkecuali
terima kasih yang selalu melawat blog saye..