Jan 27, 2018

Movie Animation Theme Park Ipoh


Movie Animation Theme Park atau dikenali sebagai MAPS, yang baru dibuka pada tahun lepas, June 2017 di Ipoh Perak.  Disebabkan saya ada Perak Pass khas untuk orang perak , bayar sekali sahaja masuk lah banyak kali pun untuk tempoh setahun. Pass ini kami sekeluarga register sebelum MAPS dibuka lagi. Saya berkesempatan masuk tahun lepas sebanyak 2 kali. Harap tahun ini masuk banyak kali sebelum tarikh luput. 



Sempena Chinese New Year,  CNY Frezy Promotion akan berlangsung dari 16th sehingga 18 Februari 2018 sahaja bagi walk-in dan online purchase only. Untuk online purchase anda boleh beli di https://ticketing.mapsperak.com/ . 

Adult                                    RM88.00
Child (age 3 to 12 years)      RM78.00
Senior (age 60 years above) RM78.00


Apa yang best MAPS ini, meh saya cerita ada 23 Interactive Attraction, 15 thrilling rides dan 6 theme park. By zone ada animation square, blast off zone, dream zone, fantasy forest zone, lakeside zone dan live action zone. Maps ni besar, memang penat nak pergi semua tempat. Masa saya datang kali pertama, banyak tempat yang saya tak masuk. Tapi memang best lah, puas hati, kanak-kanak pasti suka dengan tempat ni. Di Maps ada jual makanan, jadi tak perlu risau kalau lapar. Tempat makan memang cantik, cantik jugak dengan harganya. Harga memang standard lah dengan tempatnya. Hehehehe

Tips datang ke Maps disarankan bawa topi, sunglases sebab cuaca sangat panas. Masa first time  datang memang sangat panas, bila dah datang kali kedua siap-siap bawak topi dan cermin mata. Sebelum datang MAPS sila makan dahulu kenyang-kenyang ya. 




Animation Square






Blast Off Zone







Fantacy Forest Zone









Dream Zone




Lake Side Zone




Live Action Zone



Rugi kalau tak masuk live stunt show ini. Memang profesional diorang bawak motor dan kereta. Superb best. Live show ini pada jam 1.30pm dan 3.30pm.






Jika ada kelapangan, mai lah Maps, sesuai untuk seisi keluarga pada hujung minggu dan cuti sekolah.

Opening Hours

Monday - Friday (10am - 6.00pm)
Saturday, Sunday, Public Holiday & School Holiday (10am - 10pm)

Sumber - mapsperak

p/s: Tak banyak photo yang dapat snap sebab pikir boleh masuk banyak kali, nanti2lah snap banyak sikit k.

16 comments:

  1. wahh ok lepasni nak ajak 1 family la time holiday datang sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomm kita nak join sama hahha hujung tahun

      Delete
  2. I pay a quick visit each day some web sites and information sites to read content, except this website presents feature based
    content.

    ReplyDelete
  3. saya pun pergi awal tahun juga
    seronok..tunggu Dream Zone buka mesti lagi best

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujung tahun jom simpan duit dari sekarang hhihii

      Delete
  4. Teringin nak pergi sini. Tapi nak kena hold dulu sebab harga tiket boleh tahan jugak. Hihi. Datang sini nak kena pergi ramai2 baru syok kan. :D

    TQ singgah blog Siqah. Follow sini :)

    ReplyDelete
  5. Hari tu dah plan nak pegi tp x jadi pulak. Hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa plan untuk tahun depan pulak ya raydah

      Delete
  6. Wow..tempat baru ni. Aritu pi tak perasan pun tempat ni wujud

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena p berjalan lg la jawabnya kan auni

      Delete
  7. mcm best ja tapi harga tiket mahal sgt huhuuu xdaya akak nak bawa 4 kid masuk sana tgk aja la..

    ReplyDelete
  8. Mahal sangat tiket dia.. Kena fikir dua tiga kali gak kalau nak ke sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk family mahai pun xpa hahhaha nak seronok punya pasai

      Delete
  9. tiket mahal, kan, atiah.
    tu yg berfikir 3-4 kali.
    kenapa la mahal sgt, same goes to legoland.
    patut nyer utk malaysian, murah la skit.
    tapi tu la nak kena gak masuk bwk anak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm kita tunggu depa buat promosi baru boleh masuk kan lg2 anak ramai mampu tgk ja la

      Delete