Sep 27, 2012

Sep 24, 2012

Part 2 i-city

Assamualaikum rakan2 blog sekalian.
ini sambungan cerita masa trip to shah alam.PART 1
selepas pergi taman botani,pergi ke AEON pulak.

this is for tasya and mimi

sempena hari jadi tasya dan mimi.walaupun dah lepas hari jadi mu nya,kami nak bagi jugak hadiah erk.hee.chea dan dilah komplot nak bagi hadiah kat tasya dan mimi,dan kami bagi tu diatas tu.dalam tu ada pasir,boleh ke atas dan kebawah.surprise untuk mereka.nanti korang boleh letak dekat meja belajar masing2.bila rindu aku dan dilah,main la pasir tu erk.hahahaha



selepas pergi ke AEON,pulang?.ouhh tidak pergi ke i-city pula.sebelum pergi i-city menunaikan kawajipan dulu, solat di masjid berdekatan.masjid shah alam tu ha.


i love this photo.

oke,bila dah sampai i-city semua terkenja-kenja lah nak masuk i-city tu cepat.mana idaknya merasa main salji,nak buat macam mana Malaysia tumpah tanahnya darahku tiada musim salji yang ado hanyalah musim hujan,ribut,petir.hahaha

first time chea datang sini,walaupun study takdelah jauh mana dari sini,tapi apakan daya,tiada masa untuk berkunjung ke sini.bersama dengan kawan-kawan la baru dapat pergi.syukur,i got frenz yang peragai macam ni.hahaha,so happy bersama mereka,dah lama kitaowang tak lepak bersama,semua dah sambung belajar merata tempat.peluang ni lah kami gunakan for fun together.



macam betul jer kat oversea tu ha dilah




aku di belakang,si dilah dah tak sabar nak turun








banyak kenangan terindah di sini.semoga akan datang sini lagi.bak kata mimi,aku akan datang sini balik dengan suami dan anak-anak.hahaha.semoga kami akan menjadi sahabat sampai bila-bila.dan harap dapat bercuti lagi.plan nak pergi pantai pulak erk.hehehe.terima kasih kepada dilah,mimi dan tasya buat aku gembira dengan percutian satu hari ini.dan sememangnya aku akan merindui korang.

terima kasih jugak kepada photographer yang menolong snap photo kami yang model tak bertauliah ni.hahaha..serta terima kasih kepada anum,kak atin,hanim dan ain memeriahkan suasana.sememangnya aku akan merindui korang jugak..

sincerely
che are

Sep 21, 2012

Tahniah SHILA AMZAH,JUARA ASIAN WAVE

Assalamualaikum..
Tahniah buat kak sha.u awesome kak sha.kak sha memang layak bergelak juara Asian wave dengan persembahan yang sangat memukau.u make Malaysia proud.

foto kredit : Google


persembahan pertama


persembahan kedua


persembahan ketiga

Sep 19, 2012

Trip to shah alam Part 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera
sekarang chea cuti sem.dah nak masuk hari yang ke 13 rasanya.minggu depan dah balik uniten.alohhh
kejap sahaja cuti sem :(
oke,taknak cerita sedih,kita nak cerita gembira-gembira.alhamdulilah saya dapat join rombongan sekolah lama saya,dapat join pun sebab ada kawan rapat masuk form6,so dia ajak pergi trip ni,memang oke sangat la sebab saya cuti sem katakan..disebabkan ada kekosongan chea ajak mimi,serta tasya pun ada sekali.oke full stop

Hari yang ditunggu-tunggu 15/9/2012,diberitahu berkumpul pukul 7am, tapi bergerak nya kami pukul 8 tak silap.Nampak tak lama menunggu di situ,apa lagi sembang2 dulu,berkenalan2 gitu.hahaha,snap photo lagi.sempat kami kan.

sebelum naik bas

dalam bas
kami senior2 dibelakang.huhu

mimi dan tasya

dilah and chea

setelah 2jam di dalam bas,kami pun sampai ke taman botani,shah alam.yeah.time to snap lagi.setiap sudut nak tangkap gambar.hahaha.kami pergi 4 musin,harga tiket RM3.jenuh jugak la nak tunggu bas.dh penuh kena tunggu.sampai trip yang ketiga baru kami naik.

sebelum masuk ke taman botani




kami tunggu bas

my close frenz.

aku,dilah,hanim dan ain dalam bas

si anum di depan sekali.heee

setelah beberapa minit kami pun sampai ke>>>


masa untuk berjalan kaki ke Taman iklim sederhana 4 musim.disini pun kami tetap tangkap gambar.

i'm still happy.tengok muka anum.haha


sudah sampai


masa ni musim luruh,so dapat rasa musim luruh jer la.tapi sangat2 la lawa.bunga-bunganya .terpesona weh.







lawa kan.kalau ada kat rumah lanskape macam ni.mesti tenang jer minda.takde la bila balik rumah stress memanjang.

kami sangat sejuk didalam tu.tahap beku tak tahu la berapa.hahaha







dilah jahat,aku tak bersedia lagi.tengah gelak.

lepas pusing,kami pun mahu keluar dari bilik musim luruh ni.rasa sedih nak tinggal tempat ni.kesat air mata.hee



sebelum meninggalkan tempat ini,snap dulu


berjalan untuk pulang ke tempat bas.


lepas ni pergi-city pula.nanti ada sambungan untuk part 2.oke..