Mar 9, 2012

TUTORIAL:Tukar Classic Template dan cara guna BLOGSKIN

Assalamualaikum semua.
harini saya nak buat tutorial cara guna blogskin.sebab haritu di cbox ada orang tanya macam mana nak guna blogskin yang saya pakai sekarang.oke.jom kita start

mula2,korang kena tukar classic template untuk guna blogskin

 Design > edit HTML > scroll bawah > click Revert to Classic Template 






klik sini untuk cari skin yang anda mahu


first,preview dulu sebelum pilih skin anda

selepas itu click blogger main..blogger main adalah download code..
rupanya begini setelah download


selepas itu..hitam kan words itu..click copy
paste kan dalam kotak edit HTML .sebelum itu padamkan code lama


selepas tu,korang kena edit2 kan sahaja mana yang patut.kena teliti oke proses edit2 tu
edit la seperti biodata,link,side tepi tu..atau tambah2 kan apa yang ditambah la

lepas dah edit click save.selamat mencuba

p/s:apa2 pertanyaan bagi tahu di coment






No comments:

Post a Comment