Mar 14, 2012

kenapa aku pilih twitter

 

assamualaikum semua.
sekarang ni dah jarang nak update cerita2 menarik,saya sibuk bekerja sementara menungggu keputusan spm 21/3 ni..doakan yer

tajuk di atas kenapa aku pilih twitter?
oke,sekarang memang saya aktif dengan twitter.seingat saya sing up twitter tahun lepas bulan 9 kot.saya pun dah lupa-lupa.mula-mula buat tak tahu apa2..dah lama-lama  tu baru paham apa tu twitter..lepas tu memang dah habit nak on twitter hari-hari..fb pun kadang2 jer on..memang lebih kepada twitter la sekarang
oke.semua tertanya2,apa kelebihan twitter ni kan

1. twitter mudah  digunakan.pendaftaran pun senang.dalam banyak2 social network sing up twitter la paling senang

2. kebanyakkan golongan twitter tidak menggunakan ayat2 rempit jadi mudah paham tweet2 tersebut

3.selesa bersembang dengan rakan2 kerana tiada gangguan seperti like dan coment

4.takda serabut2 seperti fb,kalau fb serabut dengan games,gambar,iklan la,..yang merepek2 la..sebab twitter sangat simple dengan tweet sahaja

5.cerita2 terbaru memang senang tahu di twitter

6.di twitter ada trending topik  dan hashtangs
-hashtangs untuk menanda topik2 tertentu dalam perbicaraan di twitter.simbol digunakan ialah #
-trending topik pulak ada di sidebar twitter kita.selalunya treading isu2 yang terbaru

7.kita boleh tweet2 beribu2 pun dalam sehari..suka hati kita la,nak cakap pasal apa2.

p/s:fb pun mempunyai banyak kelebihan.

No comments:

Post a Comment