Aug 26, 2011

baru first time use contact lens

baru jer dapat contact lens dari kawan pagi tadi..dan harini jugak beli bekas dan air sekali
tadi baru try pakai..tak reti pon pakai cam mane..first time lah katakan..memang lens tu merayap jer.aduh2

sabar jer lah..

dkt 10 minit baru lah berjaya memasukkannya..
hasilnya

mata tu berair lagi tu

sebelum pakai contact lens kite dah search google,macam mane jaga die..semua lah..nanti main beli,dah tak taw jaga kan,dan tanya kawan yang dah berpengalaman pakai...cara penjagaan nyer takde lah susah sangat..boleh tahan lah..

orang lain ada,kite pon nak.hee
tengok kawan2 semua pakai teringin jugak kan...lama2 pandang cantik pula,ada jugak orang cakap pakai contact lens buat apa kan,nanti mata sakit lah,apalah..kalau salah jaga rosak lah lens tu..dan tahu macam mana nak jaganya..kite pon baru nak belajar bab2 kanta lengkap ni..so blogger2 sekalian ada yang pakai contact lens jugak???

nak tahu cara penjagaannyer,boleh pergi blog ni>click sini


2 comments:

Saiful Bakhtiar said...

klau nak mata cantik pakai la contact lens yg colourful,nmpak cm mata mat salleh sikit

che-a/atiah said...

wah..kite nak mata melayu jer.hee.