Jan 31, 2011

kontest blog cun lawo kemas

chea nak join.
dah selalu join contest
tapi tak pernah nya nak menang.
rezeki masing2 lah kan.kita cuba dulu




nak tahu syarat2 nya sila
berkunjung di blog yang cute ni

TARIKH TUTUP
31 MAC 2011

tag:
beritahu di shoutmix anda

Jan 28, 2011

teme kasih yang mengikut saya



terima kasih banyak2 yang mengikut saya erk
kalau saya tidak mengikut anda balik..sorry erk.mungkin chea terlepas pandang
sila lah bagi link url anda
jangan bagi email yerk.
contoh nya http://chea94.blogspot.com/
baru lah chea boleh follow anda balik
jika chea suka dengan blog anda
oke

p/s:tak sabar nak dapat button k-pop isnini ni

Jan 22, 2011

Nickhun and Yoona Wink exchange

chea sangat sebuk dengan sekolah,tuition..
dan sebuk tengok drama PERSONAL TASTE.lee min ho sangat romantik.love min ho ketat2.
ni video nickhun(my love) and yoona(i fans u)

mereka sangat sweet

Jan 21, 2011

new look

dah tukar kepada baru nyer design.
baru nak belajar
dulu buat cara lama.
esok merentas desa
nak dapat top ten jugak!
insyaallah.


Jan 17, 2011

sangat sebuk

sangat sebuk harini dengan latihan merentas desa+ pergi tuition
dengan tergesanya.kami tidak dibenarkan pergi tuition
dan ada cikgu yang sangat memahami kitaorang membenarkan kami semua pergi
alhamdulilah.t.q teacher
dan dengan rasmi nya saya ditukar rumah sukan,
selama 4tahun berlindung di rumah ABDUL RAHMAN(biru)
kini,di tukarkan ke rumah HISHAMUDDIN(hijau)
nak dikatakan memang tak nak tukar sebab dah biasa dengan rumah dulu
dan serasi lah katakan.
tapi nak buat macam mana tahun ni tiba2 tukar
dan tak mengapa,ramai gang2 chea sama rumah dengan chea.
dan banyak atlet2 yang berjaya taun lepas memasuki ahli rumah hishamuddin.
harap2 hishamuddin menang tahun ni
dan tahun lepas abdul rahman,ex rumah saya menang.
setelah ditukar terpaksa lah menukar haluan untuk menyokong rumah HISHAMUDDIN.
moto rumah sukan saya KEMBALI JUARA

Jan 16, 2011

safee sali orang kita datang tapah semalam


credit : google

TAPAH: Wira skuad Harimau Malaya, Mohd Safee Sali diberi sambutan hangat oleh penduduk daerah ini dalam majlis sambutan meraikan kepulangan pemain bola sepak kebangsaan itu ke rumah keluarganya di sini, semalam.

Pemain itu hadir bersama rakan sepasukan, Mohd Sabre Mat Abu serta jurulatih penjaga gol, Fauzi Mukhlas diberi layanan orang kenamaan pada majlis anjuran bersama ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), Air Kuning dengan Persatuan Bola Sepak Daerah Batang Padang dan Ibu Pejabat Polis Daerah Tapah itu.

Trio itu yang dibawa menaiki kereta antik diarak mengelilingi pekan dengan diiringi seramai 120 penunggang motosikal berkuasa besar sebelum tiba di Padang Majlis Daerah Tapah.
Dua exco kerajaan negeri iaitu Pengerusi Jawatankuasa Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan, Datuk Zainol Padzi Paharuddin serta Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Kerajaan Tempatan, Hal Ehwal Pengguna, Alam Sekitar, Pengangkutan dan Hal Ehwal Bukan Islam, Datuk Dr Mah Hang Soon dan Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk M Saravanan antara orang kenamaan yang hadir pada majlis itu.

Mohd Safee yang juga dinobatkan penjaring terbanyak Piala Suzuki AFF menjadi tumpuan kira-kira 5,000 penonton yang sanggup menunggu kedatangan trio kebangsaan itu sejak jam 10 pagi di Padang Majlis Daerah Tapah.

Beliau ketika berucap pada majlis sambutan itu melahirkan rasa terharu kerana diberi penghormatan yang tinggi dan sambutan berkenaan akan menjadi kenangan seumur hidupnya.

"Ini adalah detik paling manis dalam hidup saya yang tidak mungkin dapat dilupakan. Saya terharu dengan sambutan peminat di sini dan pada masa sama saya berbangga dapat hadir di padang ini.
" Di sinilah segalanya bermula di mana saya mula bermain bola sepak ketika berusia lima tahun. Malah sehingga sekarang pun saya masih datang bermain di padang ini ketika pulang ke Tapah," katanya.

Pada majlis itu Safee menerima insentif bernilai RM10,000 berikutan kejayaan membantu negara muncul juara Piala Suzuki AFF 2010 selain muncul sebagai penjaring terbanyak. Manakala Mohd Sabre yang lahir di Parit Buntar dan Fauzi berasal dari Tapah Road pula masing-masing menerima RM5,000 dan RM3,000 sumbangan kerajaan negeri. Seorang lagi pemain kelahiran Lumut, Perak, Mohd Fadhli Mohd Sas yang tidak hadir turut menerima imbuhan RM5,000.

credit : kosmo

p/s:ak tak pergi semalam sebab ayah kata takde pape pon.tapi kalau ada khairul fahmi chea of coz pergi.hee.
aritu kahwin safee sali chea dah pergi.ayah dia meniaga di taman saya.

Jan 15, 2011

saya baru nak doawload

http://www.adarsukasukies.blogspot.com/
yang bagi tahu untuk dowload photoscape
sebenarnya.chea baru sahaja dapat internet laju
sebelum ni pakai broadband
tak dapat nak doawload
sebab terlampau lembap kat kawasan ni
baru jer masuk internet hari jumaat
kawasan taman chea baru dpt line tenet
sebelum ni terpaksa pakai broadband jer
chea taw pasal photoscape cuma tak taw apa gunanya
sekarang nak belajar apa benda tu
sekarang baru lah nak edit2 photo.hee
oke.
most t.q

website korean(new)




website terbaru
drama korean,k-pop

click sini

-dapat tahu dari dark-sengal.blogspot.com-
t.q

Jan 14, 2011

nickhun 2pm so cute

2pm
nickhun(hat)





Name: Nichkhun Buck Horvejkul
Nickname: Khunnie Boy, Khunnie Poo, Khun Ddeng
Position: Sub-vocals, dancer
Birthdate: June 24th, 1988
Height/Weight: 180cm/64kg
Education: Los Osos High School (USA)
Blood Type: O
Hobbies: Piano, Working out, Listening to music, Watching movies, Taking pictures
Speciality: Piano, Acrobatic
Ideal Woman: A kind, cute, good person
Religion: Atheist
Favourite Food: There is no food that I don't like

First Seen: 2006 Superstar Survival
Shows: Superstar Survival (2006), XTM I (2007), Mnet Hot Blood (2008), KBS Schoolympics (2008), Yashimanman 2 (2008), MBC Idol Army (2008-2009), SBS Star King (2008 - Present), Mnet Scandal (2009)


credits: 2PM Official Soompi Thread

Jan 11, 2011

CONTEST BLOG PALING CANTIK, COMEL DAN KEMAS !

blog che are tak secantik mana,saje nak cuba,mana tahu menang pulak.
jom join


penyertaan bermula pada 10.1.2011 hingga 10.2.2011.


SAYA TAG
MY FOLLOWERS
5 orang yang bertuah
-akan diberitahu di shoutmix masing2-

GA:TUPPERWARE WITH LOVE 1st-giveaway




Sudah lama tidak join GA.nak join sempena tahun baru
-followers semua,jom join -

tarikh akhir:31 januari 2011

click sini kalau nak join

Jan 9, 2011

homework nak siapkan

OMG,homework tak siap lagi
folio kimia?
esok kena hantar,nanti puan amna yang comel tu mengamuk.abes kang
hari jumaat saya,tinah,mimi dan dilah cakap kat cikgu amna.
cantik arr cikgu arini.cikgu amna berkata ",saya sentiasa cantik,tapi folio hantar isnin yerk
baru nak goda cikgu tak nak wat folio.hee
keje ni sebenarnya sebelum cuti lagi,tapi ramai yang tak taw,dan buat tak taw
kitaowang ingat maybe cikgu lupe keje ni.tapi..cikgu ingat rupenyer.
so nak tak nak,kena lah wat yer.to kelas 5y korang jangan lupa buat homework.oke

Jan 8, 2011

ramalan saya AJL 25

JUARA AJL 25-HANYUT(FAIZAL TAHIR)
NAIB JUARA AJL-CINTA SEMPURNA(YUNA)
KETIGA AJL-KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN(SHAHIR)
VOKAL TERBAIK-ADIRA (KU ADA KAMU)
PERSEMBAHAN TERBAIK -HANYUT(FAIZAL TAHIR) or JAHAT(STACY)
ramalan dari saya.
kita lihat dan tengok siapakah juara AJL ke 25

Jan 2, 2011

tag from FARAH ATYRA

1. Blog best sangat ke tak? Sebab?


best.dapat banyak maklumat yang kita tak tahu menjadi tahu.rugi sapa takde blog.
dan jika ada blog harus aktif lah.




2. Layan lagu Indon or Omputih?


saya minat lagu korea dan malay jer.hee




3. Coklat mana lagi popular, Cadbury ke Ferrero? Sebab suke makan?


semua saya bantal.hee




4.nick name yang bf beri,nama manja?


boyfrenz or best frenz?

5.berikan 4 fakta tentang kamu?


-suka gelak-
-suka buli-
-banyak makan-
-suka berkawan-



6.jika ada 50sen nak beli apa?


50 sen ? err , gulagula jelh punn


7.siapakah 4 orang yang paling kamu sayang?


keluarga,sahabat sejati,...

8.tag untuk 6 orang yang kamu sayang.blog yang kamu rase cantik
akan diberitahu di shoutmix.

Jan 1, 2011

happy birthday to me 1 Jan 2011.


ucapkan kan terima kasih kepada kawan2 di facebook yang wish pukul 12 malam.ramai pulak tu.terima kasih banyak2..chea dah berumur 17 tahun.alhamdulilah.mak saya cakap belajar rajin2 untuk spm.


HADAPI CABARAN DAN ATASI HALANGAN.TEMPUH DENGAN KESABARAN DAN KEIMANAN DAN DOA.KEJAYAAN PASTI DIDALAM GENGAMAN

(kata2 hikmat untuk anakda tersayang NUR ATI'AH BT MULKAN)

inilah kata hikmat dari seorang ibu iaitu mak saya HABASIAH BT HJ MOHD HASHIM.

mak yang paling saya kagumi dan idola saya selama-lamanyar.thanks ma
serta keluarga tercinta ayah dan adik

hadiah dari my family



hadiah dari ma (dapat baju)




hadiah dari ayah dan adik

ayah bagi novel.adik bagi diari