Mar 7, 2018

Drama Korean Odyssey Review

Related image

Hi, siapa belum menonton lagi drama Korean Odyssey? Saya memang peminat setia drama ini. Kenapa, sebab lain dari yang lain. Drama Korea tidak pernah menghampakan saya. Jalan cerita yang sangat menarik dan saya bagi 5 star untuk semua pelakon yang memainkan watak sungguh hebat.

Kalau siapa pernah tengok drama China yang popular ketika dulu Journey to the West, pasti tahu watak Sun Gokong dengan 3 adik seperguruannya yang menemani Biksu Tom Sam Chong dalam perjalanan ke barat mencari kitab suci untuk umat manusia. Dulu tengok dekat TV 7, memang best. Drama korea ini adaptasi dari Journey to the west tapi version korean moden la. 

Kisah drama yang bagi saya menarik kerana ada sedih, romantis, fantasi, komedi dan seram. Drama ini sinematografi sangat best, efek bunyi pun gempak. Siapa yang suka kisah fantasi dishorkan tengok drama ini.

Untuk download drama ini boleh click ini Free download dari Episode 1 sehingga yang terakhir Episode 20.

First episode date: December 23, 2017
Final episode date: March 4, 2018

Cast

Lee seung Gi -  Son O Gong
Oh Yeon Soo - Jin Su Mi
Cha Seong Won - Whoo Whee
Lee Hong Gi - P.K
Jang Gwang - Yoon Dae-Sik

Song Jong-Ho - Kang Dae Sung
Lee El  - Ma JiYoung
Lee Se-Young - Bong Soon


Sinopsis

Drama “Hwayuki” menceritakan sebuah cerita dari novel klasik China yang di tafsirkan kembali ceritanya hingga hari ini dan akan ada perpaduan kisah fantasi dan juga romantis. Pada tahun 2017, Son O-Gong dan King Wooma (Cha Seung-Won) saling bertentangan satu sama lain dan mereka mencari cahaya sejati di dunia yang gelap dimana kejahatan terjadi di mana-mana.
Di sisi lain sebenarya Son O-Gong memang memiliki kekuatan khusus dan dia unggul dalam seni bela diri/ berkelahi. Dia melakukan kesalahan besar di Surga yang menyebabkan dia ditendang keluar dan dikirim ke Bumi. Selai dengan Raja Wooma Dia juga terlibat dengan Jin Sun-Mi (Oh ​​Yeon-Seo), mereka memulai sebuah perjalanan untuk menyingkirkan iblis yang mengganggu dunia ini.

credit : korean odyssey

5 comments:

  1. Dah download dah cerita ini.. Tapi belum berkesempatan nak tengok.. Memang tak sabar nak tengok.. Yang versi china tu pun Sha suka..

    ReplyDelete
  2. Journey to the West macam dah tengok tapi tak ingat pulak..boleh tengok yang ni pulak lepasni

    ReplyDelete
  3. sukanya ade link utk download yeayy thanks

    ReplyDelete
  4. belum download lagi drama ni tapi ramai jugak yang kata best :D

    ReplyDelete
  5. aida x dpt nak komen byk la, atiah.
    sebab tak layan korea.
    bukan tak minat tau.
    sebab x langgan siaran korea.
    tv biasa mana de citer korea sgt kan...
    kalau langgan, hmmmm anak2 dara hadap tv 24 jam nanti :)

    ReplyDelete