Jan 17, 2013

Jan 13, 2013

PUPELIYANASHOP SHARE & WIN GIVEAWAY

klik banner kalau nak join

Saya meminati rangkaian pakaian/handbag dan perfumes dari
Pupel Liyana Shop www.pupeliyanashop.com kerana sesuai dengan cita rasa saya 



Jan 12, 2013

Air Terjun Sungai Gabai lepas habis exam


Assamualaikum dan salam sejahtera para blogger's...yeyeyeye dah habis EXAM!..sudah start cuti sem untuk sem 2 ini.tinggal lagi satu sem untuk habis foundation.lepas tu degree pulak aku tempoh.lega giler dah habis untuk sem 2 ni.memang sem 2 ini paling penat,paling banyak main,paling sempoi,paling semua paling la..hahaha.All is well.hahaha

sem 2 ni banyak mengajar aku erti persahabatan,erti matang dalam sesuatu perkara,erti susah.dan macam-macam erti lah..alhamdulilah,lepas habis exam pada hari rabu yang lepas,kelas aku buat plan nak pergi air terjun sungai gabai hari khamis.bermandi mandi lah katakan setelah stress berminggu-minggu.walaupun plan ramai yang pergi tapi sebab ada yang banyak hal last minute hanya beberapa orang jer dapat join.tapi takpelah sikit2 pun rasa cam ramai jer..dan tersangat lah best air terjun tu :)


atie,im,hani,fatin,saya,emy dan wan
baru sampai

geng gegirls

muka tak sabar nak berendam dalam air

nak dikatakan menghirup udara yang sangat lah nyaman,bukan selalu dapat kan.tenang jer rasa.dengan flora dan fauna yang begitu sangat-sangat hebat ciptaan Allah swt.
lepas sampai kami nak mandi kat atas sekali..hambik kau bila kena mendaki satu tangga ke satu tangga.semput weh.makin atas makin atas,rasa berat giler badan nak naik.tapi gagah kan jugak demi mandi air terjun ni ha.akhirnya kami sampai



 tengok macam cetik jer.sekali berendam dalam tu.dalam weh.aku pun had dada.pendek la katakan























menunggu giliran untuk terjun.heee




nak balik dah






     

sibuk jer orang belakang





 best giler air terjun sungai gabai.nanti kami nak pergi lagi.insyaAllah awal sem tiga ke nanti dengan semua classmate.baru syokkan ramai-ramai.kalau ada umur yang panjang kami datang lagi mandi di sini.

credit-photo atie
photography:azim



Jan 6, 2013

MY BIRTHDAY 1.1.2013


Assalamuaikum para blog.yes birthday saya 1.1.2013.masa happy new year.hahaha..ramai yang wish sebelum pukul 12am lagi.hahaha..ingat jugak birthday aku erk korang.terima kasih  kawan-kawan sekolah,kawan-kawan universiti..yang penting korang ingat..hadiah takde pun takpe.tapi kalau dah bagi aku hambik jer.heeee.yang wish kat fb pun terima kasih.tak sempat nak screen capture untuk fb.banyak sangat


THANKS TO ALL 





hari kedua setelah birthday


yang ni jahat!.habis aku kena teruk malam kedua..kawan2 jahat aku ni la yanie,atie,aina dan hadi..aku dah dapat cam dah malam tu depa nak kenakan aku..sebab lain macam kot.tibe2 aku kena naik motor dengan aina.lepas tu tunggu lama kat kedai aina..si aina cakap nak beli barang jap kat pkns dengan cousin die..yang peliknya tak ajak aku sekali pun..masa tu aku dah cam dah.tibe2 mereka2 ni datang si yanie,atie dan hadi..yang peliknya pergi tukar pakaian bagai..pakai t-shirt dan seluar..hahaha,nampak sangat lain.


lepas tu aina bawak pergi tempat best.konon la lepak kat jambatan putrajaya.ha lepas snap2 kat situ.atie terus terjah aku,aku ingat tepung dah,rupanya yang meletup letup tu..lepas tu depa berlakon takde tepung bagai..ada kek dengan hadiah jer..hmm,masa tu aku tak pasan lagi.biar jerlah aku cakap.mungkin mereka baik kali ini takde tepung semua..






aina tak jadi lompat.spoil la die ni






dah pukul 10.30,kami pun balik ke uniten.yelah,lama sangat kang kat sana memang tak balik nanti.asyik nak tagkap gambar jer..lepas sampai uniten.tibe2 ajak lepak.oke lah.aku pun tak syak la masa tu aku dikenakan.sekali lagi atie kejar aku bagi jelly yang melekit-lekit2 tu.eiiiii...lepas tu aina dan yanie simbah aku dengan tepung..mula la kejar mengejar di situ.aku pun redha jer la.dah tak boleh lari kemana.dengan telur sekali kena..memang waktu tu geram giler..nak buat cam mana dah kena,terima jer la.tapi ni lah first time aku kena teruk.sebelum ni tepung apah pun tak kena sebab waktu zaman sekolahkan.cuti.tak sempat la kawan2 aku nak plan.dah masuk u ni..habis aku

akhir sekali...korang buat macam mana pun kat aku, AKU SAYANG KORANG KETAT KETAT..sweet sangat sambut birthday aku kat jambatan putrajaya.cantik giler lampu2 tu...hahaha.for the next person yanie,tunggu waktu kau..ha lupa pulak terima kasih hadiah teddy bear mr bean,kad,cake,pinggan comel,dan teddy besar dan cake dari miza
and i'm officially 19 years old .