Apr 16, 2014

Pengalaman cabut dua gigi bongsu



Foto kredit : google

Assamualaikum, okay harini saya nak ceritakan pengalaman dicabut dua gigi bongsu ku yang tetiba tumbuh, cerita mula mula aku dapat tahu gigi bongsu ni masa tingkatan lima, kan setiap tahun kan kena check kat sekolah tu, masa check ada doktor tu cakap  kena pergi poliklinik, aku pun bingung ahh asal plak aku kena pergi poliklinik, lepas tu aku pergilah dengan mak aku, doktor tu cakap aku ada gigi bongsu belah bawah kiri dan kanan dia suruh buang, kena surgery lah, masa tu terkejut dah lah lah tak pernah pernah aku kena operate gigi, dua  gigi pulak tu..masa tu nak spm pulak tu..adoi susah lah nak belajar lagi, confirm confirm lepas operate sakit kan..bila pikir pikir terpaksa tangguh sebab spm punya pasal, tak sanggup merana nak study kan..

dah habis spm kononnya nak lah surgery gigi ni lepas tu terpaksa tangguh lagi sekali sebab belajar memandu, lepas tu dapat tawaran uniten, tak dapat lah buat habis cuti sem pertama pulak ada masalah nak buat surgery sebab aku tak habis lagi buat jpj kereta..cuti dua minggu jer terpaksa lah habiskan belajar memandu dulu, so kali keberapa dah aku tangguh tangguh, last last buat masa cuti sem kedua, waku tu tak da pape nak buat baik aku settle kan gigi aku ni, tapi yang peliknya orang cakap gigi bongsu tumbuh sakit semua, tapi aku langsung tak sakit.takde rasa apa pun tu sebab boleh main tangguh tangguh..hehehehe

aku buat dekat klinik shah dekat Tapah,Perak, klinik swasta, bayaran satu gigi RM250, mula2 buat appoiment lah dulu, sebab surgery kan.buat sebatang gigi belah kanan dulu sebab gigi bongsu belah kanan dah teruk..masa mula2 operate tu tak sakit pun sebab nya kena bius, kalau tak bius meraung aku, lepas surgery tu yang sakit, sebab ubat bius dah habis, darah akan mengalir keluar lah, darah tak keluar lama, kalau aku dalam 4 atau lima jam darah dah takde..esoknya muka aku bengkak..biasala lepas surgery confirm bengkak lah..lepas tu aku makan bubur jer, lebih kurang seminggu lah nak baik betul2 nya..aku sepanjang seminggu tu kurus sikit makan bubur jer, tak boleh makan benda keras keras lah, nak makan jugak kau rasa lah kesakitan yang akan tangung, hehehe, lepas seminggu aku pergi klinik buang die nya jahitan.lepas tu hooray boleh makan apa jer.

untuk gigi bongsu belah kiri pulak aku baru jer operate isnin lepas, nampak tak tangguh aku lama giler, gigi bongsu pertama tu tak silap aku buat bulan 1, 2013, sekarang dah 2014..tangguh setahun tu..tapi serius aku tak sakit pun walaupun dah berlubang teruk doktor check isnin tu.lepas tu habis dah lah gigi bongsu. cuma sekarang kena tanggung pipi bengkak lepas tu makan bubur, hmm tak suka tapi nak buat macam mana kalau tak buat nanti gigi graham rosak pulak..kalau dah teruk nanti lagi sakit kan..so sesapa yang tumbuh gigi bongsu takyah takut yer, kuatkan semangat macam aku, jiwa kental jer.

wasalam


Apr 15, 2014

FIRST YEAR DEGREE END

Assamualaikum semua,
sudah habis dah first year degree ku, last paper 9 haribulan 4 lepas, balik ke kg halaman 10 haribulan 4, akhirnya first year sudah habis, lagi 2 tahun lagi nak menamatkan degree, macam2 jugaklah cobaanku tempuh sepanjang setahun masuk degree ni, kalau masa foundie lain sikit, tapi dah degree lain lah sikit kan, pembelanjaran pun lain, assignment menimbun, itu biasalah kan..tapi aku ni yang tak boleh blah 4 bulan belajar sebelum final hebat sangat habis semua chapter, nampak kat situ..hahaha, lepas tu redha lah mana tak masuk kan, rasa nya bukan aku jer gitu kan..sepanjang aku kat uniten ni, memang jarang dan tersangat jarang nak beraktif dalam blog, dulu2 dulu sekolah boleh lah nak hari hari blog..sekarang dah duduk sana nak sign in pun takda mood apatah lagi nak menaip naip ni..ni dah cuti sebulan lebih barulah dapat menghadap balik dan aktif balik, nak kongsi jugak gambar gambar aku sepanjang setahun sebagai student degree

muka muka nak kena lempang ni, my housemate, my classmate, my bestfrenz

hiking




sambut birthday siti



bersama wawasan family, main bowling

waktu sem 2 , kelas malb







cherating program volunteer, save the turtle






AGM

 program KRK DI KUALA SELANGOR
AGM, I LOVE THIS PICTURE

KRK BERKAYAK, first time weh

first naik transport ni, x taw nama die, sangat best pusing2 kampung

 tangkap belut weh, sangat best


makan tebu ramai2

i love so much program2 wawasan, banyak yang tak masuk gambar mcm program gelandangan, dinner, akademi fasi..


Tahniah pemenang baju SIMPLE GA H&A



http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/03/simple-giveaway-by-h.html



Tahniah kepada peserta no 28 blog ierahluvie , baju sudah di post semalam, harap anda suka! nak tahu pemenang yang lain boleh klik sini