May 26, 2018

2% Gaji Suami dicarumkan dalam KWSP atas nama isteri



Image result for 2% Gaji Suami dicarumkan dalam KWSP

Minggu ini menjadi tular di media social berkenaan isu 2% gaji suami untuk dicarumkan dalam Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) atas nama isteri yang baru di umumkan oleh Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkenaan pelan tindakan bagi cadangan memberi caruman KWSP kepada suri rumah. 

Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, ia bertujuan merealisasikan manifesto Pakatan Harapan (PH) untuk caruman KWSP kepada suri rumah melalui pemotongan 2% gaji suami.

Semestinya kaum isteri yang suri rumah menyambut baik cadangan ini. Dalam ramai yang bersetuju, tetapi ada juga yang menolak akan cadangan ini. Itu hak masing-masing untuk menyuarakan pendapat. Tapi tak sangka ada juga golongan suami yang membantah akan cadangan ini. Pelik-pelik. 

Credit photo : www.ohmymedia.cc

3 comments:

  1. Boleh tak nak sangka buruk? Agaknya yang taknak kasi 2% pada wife tu pasal dia plan nak hidup sekejap je dgn wife dia kot. Tak pun dia plan nak kawen lebih dari seorang. Tu berat hati sangat tu..

    ReplyDelete
  2. Hik3... Ada jgk yg membantah..alahai.. bkn byk pun. Tentera da lama dah buat mcm ni. Tak kecohh pn kan

    ReplyDelete
  3. Bagus lah buat macam nie.. Membantu suri rumah di masa hadapan..

    ReplyDelete