Mar 13, 2015

Review super glowing foundation Farra beauty BEST!

Salam, okay first time, saya nak cerita berkenaan product beauty and care ini, nak kongsi foundation yang saya pakai baru 3 minggu.

Macam saya ni, memang tak suka makeup, dan tak pandai pun nak bermakeup2 ni, tapi disebabkan saya praktikal, terpaksa lah  make up jugak, dah bekerja katakan. dulu  pergi kelas letak pelembap body shop vitamin e tu siang, letak bedak sikit, lip balm dah terus pergi kelas..sebelum praktikal saya tengok dekat Instagram foundation apa yang sesuai sebab kulit saya ni jenis sensitif dan kering.

Akhirnya berkenan dekat super glowing foundation ni itu pun tengok atitaharis asyik promote dekat Instag dia. serius tak tipu foundation die walaupun kecik jer tapi puas hati, sikit jer sapu dekat muka dah macam banyak.Flawless dah muka, tak melekit, tak berminyak bila sapu rata jer dekat muka, memang superb la.jadi yang tak berapa suka makeup ni, pakai foundation tu jer dah okay, boleh pergi kerja dan kelas.aku beli dalam harga RM56.



Foundation ni ada 3 colours,

no.1 (pinky), warna kulit Nora Danish/Emma Maembong.
no.2 (natural) warna kulit Neelofa/Rozita Che Wan.
no.3 (sawo matang) kulit wajah Nabila Huda.

Antara kelebihan Foundation Super Glowing:
– long lasting tahan sehingga 8 jam

– smooth
– texture yang halus dan jimat
– memberi hasil yang flawless, menaikkan seri muka
– sesuai digunakan bagi yang mempunyai masalah jerawat, jeragat, parut, open pores dan garis halus
– mengandungi vitamin e untuk memperbaiki struktur kulit yang rosak
-spf35 mengalang dari sinar uv
-ringkas, mudah dan cepat






1 comment:

  1. suka foundation trend skrg yg bg nampak kulit flawless! sgt cantik..

    ReplyDelete