Nov 11, 2013

Review movie Insidious 2 and Thor: The dark world

Assalamualaikum dan salam sejahtera, sudah lama tidak menulis blog..
okay harini saya nak review movie yang sudah saya menonton di panggung wayang.bulan ini dua movie aku tengok selalu nak tengok satu movie pun payah..kali ni sebab kawan ajak dan free pulak tu..okay jer lah

first movie tengok dengan sahabat sekolah di alamanda putrajaya..INSIDIOUS 2


movie ni sambungan dari insidious yang pertama. kalau ada yang ingat lagi atau sudah tengok, ingat tak last cerita insidious yang pertama yang josh bunuh bomoh tu..ha itu sebenarnya bukan josh yang sebenarnya, itu roh jahat yang masuk ke dalam badan josh..sambungan insidious 2 nak bongkar misteri apa yang berlaku dekat josh waktu dia kecil dan sebab mengapa roh jahat kacau family dia..dan macam mana pulak josh yang sebenarnya nak masuk dalam badan dia balik...kalau siapa yang dah tengok tu tahulah cerita dia,yang tak tengok lagi baik awak awak semua pergi tengok, sebab jalan cerita movie ini sangat best, kemas jer..senang faham...tapi ramai yang cakap tak berapa takut pun, hantu pun tak seram..bagi aku, aku pun kurang sikit takut, padahal tutup jugak mata bila tang terkejut..hahahaha..movie ni terkejut jer lebih..nak cakap takut sangat tu takde lah...tapi movie die best lah selepas conjuring kan..aku bagi 4/5 star..


before tengok wayang.dengan fatinah 

Okay movie Thor pulak..baru jer tengok thor baru baru ni dengan kawan sekolah jugak dengan fatinah dan tasya di kampar, perak.


foto kredit : google

Filem Thor mengisahkan thor yang setelah dua tahun tak jumpa kekasihnya tu yang bernama jane..jane yang begitu rindu dengan thor naklah jumpa thor balik, dia pun carilah thor, dan tak sangka masa dia nak cari2 thor tu.dia masuk ke alam lain, dan dapat kuasa Aether yang sangat power..dan menyebabkan Malekith bangun untuk mendapatkan kuasa dia balik..macam2 lah dugaan thor nak selamatkan kekasih yang disayangi itu , dan dibantu juga rakan2 baik dan adik dia si loki...itu jerlah nak tahu tengok movie ini.cerita best, gambar pun tersangatlah cantik, cgi pun menarik..bunyi bunyi effect pun okaylah..aku bagi 4/5 star..thor best, moh tengok.

before tengok wayang jugak.

No comments: