Aug 29, 2013

Review Mortal Instruments



assalamualaikum dan salam sejahtera. sudah lama sangat tak update blog. sibuk dengan dunia kampus.bila dah jadi student degree tersangat lah sibuk, nak update blog takde mood, idea hilang melayang, nak on bukak blog pun malas dah.

baru-baru ni hari ahad yang lepas plan last minute sebab entah kitaowang tiba-tiba nak tengok wayang, before tu pergi karaoke, rasa macam malas nak balik uniten apalagi movie midnight sampai pukul 4pagi baru balik. dan aku tak tahu pun cerita ni langsung, movie baru rupanya..sebab poster die degabak besar, tak semena-mena aku cakap nak tengok movie tu jugak, best ke tak nantak lah.

movie ni macam tertanya2, misteri lah sikit kan.macam mana si clary ni dapat superpower gitu, dan kenapa orang jahat nak sangat piala tu. movie ni lain dari yang lain movie fantasy lah. jalan cerita pun okay.takdalah bosan sebab semua babak nak tahu apa lepas ni apa lepas ni..ada satu babak perempuan sihir bertukar memang terkejut, dah rasa macam cerita hantu dah kalah movie conjuring.hahahaha. ending die sebenarnya okay tapi tak berapa best sebab diorang adik beradik..Tapi movie ni sangat bestlah walaupun ending die begitu. aku bagi 4/5 star for this movie.good job penulis untuk novel yang pertama.

No comments: