Aug 29, 2012

FIRST RAYA 2012

keluarga saya

di rumah pak yob

di kampung bermin rumah mak lang

saya dan adik
 Assalamualaikum dan salam lebaran.
Raya tahun ni beraya di rumah sahaja di Tapah.kita tiada kampung.hmm,sedih la jugak,tak merasa suasana beraya di kampung..tapi takpe,pakcu kita balik raya tidur rumah kita.dan anak-anak pakcu yang meriuhkan suasana raya.anak-anak pakcu kecik-kecik lagi.tahun ni raya lain sikit,sebab selalu beraya sebagai pelajar sekolah.tahun ni sebagai pelajar u..ewahhh.

balik sebelum raya hari khamis malam,naik bas lagi tu..sebelum ni tak pernah study jauh-jauh.nak balik raya tu macam wau..nak nyanyi lagu balik kampung jer.hahahahaha.sangat seronok waktu tu.hihihi

Tema raya tahun ni adalah kuning.FANTASTIC.hehehe.nampak tak bersilau mata keluarga kami pakai kuning tuh..keluarga pakcu pulak warna merah menawan.first raya pergi rumah sedara belah ayah dekat batu7 dan kampung bermin.macam biasa lah first raya rendang,lemang.laksa,kuih raya.macam-macam aku makan.first raya la katakan.semua tibai.hehehe.tapi makan sikit sikit jer la.sebab tahu banyak rumah nak pergi.tahun lepas dah terkena makan tak ingat dunia.malam tu sakit perut..so berhati-hati pada raya pertama.jaga kesihatan.banyak lagi rumah nak melawat..ini cerita raya pertama.nanti kalau rajin kita cerita lagi

p/s:doakan kan saya berjaya untuk final exam isnin ni sampai jumaat.

1 comment:

Faizul Osman said...

smartlah kaler kuning tu... nak buat jugaklah thn depan...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/kenalilah-bapa-anda.html