Jun 10, 2012

life in u

Assalamualaikum.bertemu kembali kita.ecehhhh
baru jer 3minggu aku menjadi seorang pelajar uniten..woo.it so cool.tak sangka aku dah menjadi seorang pelajar di universiti.aku bersyukur berada di sini.pemandangan di sini sangat2 best..dengan tasiknya..tempat makan terapungnya..tempat belajar..eh macam-macam la



minggu ni kita tak balik tapah..apa lagi keluar kat mall THE MINES..follow my housemate syaf dan fatih,harijadi alvin hari tu..student2 COE la banyak..aku sorang COIT..hmmm..tapi mereka oke..walaupun tak berapa kenal gang2 COE.dengan si alvin tu aku kenal la.masa orientasi dia peramah dengan budak2 melayu..ni first time aku tengok chinese sangat close ngan melayu..die lebih suka kawan dengan orang melayu la,maybe sebab dulu die sekolah tak ramai cina kot.alvin buat aku gelak jer..dia tak tahu nama aku taw,so dia panggil aku BUDAK KECIK.ngek betoi la die..nantak kau lah alvin

lepas kita jumpa ramai2 ngan kakak senior jugak join,makan dekat DANDO'S.standard tu tempat ni..perhhh.western food ma..try lake nando's..dengan ayam nya..perhhh,tapi aku makan yang budak2 punya makanan,nampak tak permainan die nak jimat.hee

yummy!!!

snap snap.

lepas tu habis makanan,shopping dulu,lepas maghrib pergi main bowling..dan mereka main,aku tak main...sebab apa aku tak main.malasla cakap.pikir la sendiri..aku tengok bola jer kat situ.time tu pulak malaysia vs singapore..lepas dah balik tu tumpang akak senior naik kereta.dan sampai lah ke apartment ilmu.bila sampai rumah cari cari beg duit hilang loh..jenuh cari satu rumah,mana beg duit aku ni..memang tak ada..mula la sebak takut tercicir kat mana2..memang hilang woo..giler tak sedih,benda penting semua ada dalam tu..fuhhhh..housemate kita syaf bagi kata2 semangat..perhhh..i got friends yang paham keadaan aku waktu tu..esoknya plan pergi balik tempat bowling tu.aku pikir kalau tak jumpa nak report police jer.

masa sampai,tanya kat akak jual air tu,ada nampak tak beg duit tertinggal ke hape ke..die cakap ada.warna coklat kan..dia bagi kat kauter bowling..wooo.waktu tu air mata mencurah2,bila tahu ada..pergi la ke kauter..kawan2 aku yang tolong cakapkan..perhhh,jumpa..semua ada,duit,ic,lesen dan kad bank selamat..autie tu kata awak kena ucap terima kasih kat akak jual air tu,dia yang jumpa.fuhhh,aku pun salam akak tu sambil nangis ngok.dia pun macam nak nangis tengok aku nangis.dan aku belanja die...heee

lepas dah buat drama air mata,kawan2 aku pun peluk aku..thanks syaf dan fatih..
dan kita pun berkaraoke lah..dah gembira punya pasal.habis karaoke tengok wayang pulak.movie madagascar..dan bagitahu kat korang,tolong lah pergi tengok movie tu..sangat sangat sangat best best best..ranting aku bagi 5bintang.ecehhh...dari first hingga habis cerita tu best..kitaowang pun tak aspek cerita ni best.macam berbaloi lah tengok setelah kejadian malang berlaku,tengok taw.heeee


lepas tu tengok wayang,apa lagi beli barang dapur untuk masak kat rumah..malam tu yang best,kitaowang masak daging salary,jiran kami plak masak sup ayam..kami jiran awesome..berkelah di rumah jiran..lauk banyak la..kami dua jer jiran yang macam ni..berkelah bersama tu..best kalau dapat jiran yang awesome..so berbaik lah dengan jiran2 anda.tak payah nak sombong sangat.buat hal masing2 erk..kami memang rapat pun.time orientasi dah rapat..tu yang dah mesra habis.panjang sangat plak cerita aku ni.so tamatlah di sini.
konklusinya,berhati2 bila ke mall..heee.lupa plak sorang lagi housemate saya ayu bercuti di langkawi..untung ayu

No comments: