Feb 27, 2011

exchange student untuk orang kaya?


masa kat perhimpunan
PK HEM ada buat pengguguman
"sesiapa yang berminat untuk exchange student ke China,Korea,Australia,Japan,Arab saudi
yuran pendaftaran minimum RM 10 000",

oke..masa che-are dengar Korea.wow
memang teringin sangat lah nak pergi kan.tahun lepas pon ada jugak exchange student tapi
korea tak di senarai..tup2.tahun ni ada....memang nak pergi lah kan..walaupon bi tunggang langgang

Hati ni memang lah nak pergi,then dengar plak cikgu cakap yuran RM 10 ribu
WOW
mana nak cari?
gaji my parents pon tak de sampai RM 10 000.

tahun lepas kawan che-are ada gak gi temu duga exchange student
die dapat gi CHINA.tapi yuran RM 10 000.terus tak pergi..sian my frenz..aduh2..nape lah yuran mahal sangat..baik pergi buat umrah daripada membuang duit 10 ribu tu.

senior che-are 2 orang dapat gi exchange student tapi ni memang pergi lah.sorang dapat kat AUSTRALIA
sorang gi dapat kat US.yang gi AUSTRALIA tu memang die kaya, dan tak heran lah dia gi kan.yang senior che-are gi US tu tanggungan OA.Lebih kurang 7 bulan lah dia kat sana..

kalau pelajar tu speaking bi terel ,tapi takde duit 10 ribu,automatik ditolak..then kalau yang tak pandai berbahasa engglish,tapi kaya?

kesimpulannya:kena pandai berbahasa engglish dan kaya baru boleh dapat




1 comment:

FatynAfza said...
This comment has been removed by the author.